1. Overige

Ook op vakantie kijk je Eredivisie met behulp van deze truc

Het nieuwe Eredivisieseizoen staat (gelukkig) weer voor de deur. Op 12 september klinkt het eerste fluitsignaal en komen veel Eredivisieteams in actie. Omdat op vakantie gaan de afgelopen tijd lastig was, wil je misschien in het najaar nog even er tussenuit naar het buitenland. Normaal gesproken is de Eredivisie via Fox Sports kijken vanuit het buitenland niet mogelijk, maar met deze truc lukt het toch!
In andere landen kun je niet via Fox Sports naar Eredivisiewedstrijden kijken, omdat Fox enkel heeft betaald voor de Nederlandse uitzendrechten. Wil je vanaf je vakantieadres in het buitenland een voetbalwedstrijd kijken, dan ziet Fox Sports jouw locatie en herkent de sportzender dat je niet in Nederland bent.
Omdat Fox Sports buiten Nederland niet uit mag zenden, kun je te maken krijgen met een geoblokkade. ‘Deze content is niet beschikbaar op uw locatie’, staat er dan op je beeldscherm. En dat is natuurlijk ook zo bij de NPO waar de samenvattingen bij Studio Sport te zien zijn.

Geoblokkade omzeilen

Er is een truc waarmee je de geoblokkade kan omzeilen en tóch eredivisie kan kijken vanuit het buitenland. Fox Sports herkent namelijk je locatie aan de hand van het IP-adres waarmee je op internet bent. Het enige wat je dus hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je een IP-adres krijgt dat via een andere locatie het internet op gaat.
Klinkt ingewikkeld, maar met behulp van een VPN krijg je dat makkelijk voor elkaar. Zo’n virtual private network zorgt er namelijk voor dat al je internetverkeer via een extra server loopt. Die server heeft een eigen IP-adres. Verbind je dus via een VPN-verbinding met internet, dan ziet Fox Sports alleen nog het IP-adres dat aan de server is gekoppeld en niet meer jouw daadwerkelijke locatie.
Je kunt zelf kiezen met welke server jouw VPN verbinding maakt. Wil je Nederlandse Eredivisiewedstrijden kijken, dan is het zaak dat je met een server in Nederland verbindt. Alleen dan is het IP-adres van de server namelijk gekoppeld aan een Nederlandse locatie.

Hoe kom je aan zo’n VPN?

Om een VPN-verbinding tot stand te kunnen brengen, heb je een abonnement nodig. Dat hoeft overigens niks te kosten, want er zijn ook gratis opties voor. Als je een abonnement kiest, installeer je de daarbij behorende app op je apparaat.
Vanuit die app kun je vervolgens je VPN inschakelen en een server uitkiezen op een door jou gekozen locatie. De meeste apps zijn erg gebruiksvriendelijk, dus bij het openen van de app wijst het zich vanzelf.

Wat doet een VPN nog meer?

Naast dat een VPN handig is om vanuit het buitenland Eredivisie te kunnen kijken, heeft zo’n verbinding nog meer voordelen. Met een VPN ben je namelijk veiliger op internet: al je internetverkeer wordt versleuteld. Daardoor kunnen kwaadwillenden niet meer zomaar jouw data uitlezen.
Ook kan je naast Fox Sports andere streamingdiensten gebruiken via een VPN. Zo kan je in het buitenland bijvoorbeeld ook alles ontvangen van NPO Start, KIJK en Videoland.
En wil je vanuit Nederland eens andere films en series kijken dan die je in Netflix Nederland kan vinden, dan kan het lonen om je VPN in te schakelen en verbinding te maken met een Amerikaanse server. Op de Amerikaanse versie van Netflix staat namelijk veel meer aanbod.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Ook op vakantie kijk je Eredivisie met behulp van deze truc

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *