1. Overige

De bekerfinale van 2019: wat kun je verwachten?

Het Bekertoernooi is ieder jaar weer een spannend toernooi met veel verrassingen. Ook dit jaar is er weer een verrassing. Dit jaar staat Willem 2 namelijk in de Finale van het toernooi. In de halve finale rekende het team van Adrie Koster af met AZ na penalty’s. Dit had natuurlijk niemand zien aankomen. Willem 2 staat 11e in de Eredivisie en draait dus een degelijk seizoen. De andere finalist van de bekerfinale is Ajax. De club uit Amsterdam heeft al een aantal jaar geen prijs gewonnen. Het bekertoernooi is dan ook een mooie mogelijkheid om een prijs te pakken voor de Amsterdammers. Ajax draait een goed seizoen. De club zit momenteel in de kwartfinale van de Champions League en strijdt in de competitie samen met PSV om de titel.

Een makkelijke wedstrijd

De verwachtingen zijn dat de bekerfinale een makkelijke wedstrijd gaat worden voor Ajax. De Amsterdammers zijn het aan hun stand verplicht om de beker te winnen. Echter blijft de bekerfinale een wedstrijd op zich en gaat Willem 2 er alles aan doen om de finale te winnen. Ondanks de mindere selectie zal Willem 2 er met veel strijd een mooie wedstrijd van proberen te maken. Met veel strijd gaan zij op jacht naar de bekerwinst. Echter gaan de voetbal voorspellingen wat betreft de winnaar natuurlijk naar Ajax. Dit is niks nieuws want bij vrijwel iedere wedstrijd in de Eredivisie krijgt Ajax de beste kansen van de bookmakers. Het zal veel mensen verbazen mocht Willem 2 er met de bekerwinst vandoor gaan. Dit kan eigenlijk alleen als er sprake van onderschatting is bij de club uit Amsterdam.
Ook de BBC is ervan overtuigd dat Ajax er met de beker vandoor zal gaan. Voornamelijk de uitstekende reeks van Ajax is overtuigend. Het zal daarom lastig worden voor Willem 2 om deze uitstekende reeks te doorbreken.

Een geweldige mogelijkheid

In 1962 won Willem 2 al eens eerder de beker. Echter degradeerde zij dit seizoen ook naar de eerste divisie. Dit zal dit jaar niet gebeuren aangezien Willem 2 een stabiel seizoen draait. Eigenlijk wint de club uit Tilburg nooit een prijs. Dit jaar is dan ook de kans om wel weer een keer een prijs te pakken. Willem 2 zal er in ieder geval alles aan gaan doen. Ook al zijn de kansen klein, de Tilburgers zijn natuurlijk niet kansloos. Ajax zal geconcentreerd moeten spelen, als dit niet het geval dan maakt Willem 2 zeker een kans. De bekerfinale vindt plaats op 5 mei, dan gaan we zien wie de beker in ontvangst mag nemen.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De bekerfinale van 2019: wat kun je verwachten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *