Na het spannende Wereldkampioenschap voetbal dat gehouden werd in Qatar is het bijna weer tijd voor de hervatting van de nationale competities. Veel spelers zullen vol goede moed teruggaan naar hun clubs om het WK van zich af te spelen (behalve de Argentijnen, die zullen vooral kracht halen uit hun eindzege).

Hier in Nederland gaat de competitie op vrijdag 6 januari weer verder met de wedstrijd FC Twente tegen FC Emmen. De Twentse club onder leiding van Ron Jans doet het tot op heden zeer goed, zij hebben de eerste seizoenshelft afgesloten op de vijfde plaats. Voor FC Emmen is het vooral een zaak van degradatievoetbal, zij staan op dit moment zestiende. Voor de vele gokkers op Eredivisie wedstrijden gaat het gokken ook weer beginnen. Veel mensen zullen bijvoorbeeld via Holland Casino weer gaan inleggen op de mogelijke resultaten van de wedstrijden.

De grote vraag is natuurlijk wie zich na de laatste speelronde op 19 mei de officiële kampioen van de Eredivisie mag noemen. De voornaamste kandidaten zijn Ajax, PSV en Feyenoord. Voor de hervatting van de Eredivisie is Feyenoord de koploper met 33 punten. Op de tweede en derde plaats staan Ajax en PSV, beide ploegen hebben 30 punten. Op de vierde plaats staat AZ. De club uit Alkmaar heeft 29 punten. De top 5 wordt vervolgens afgerond door FC Twente. De ploeg uit Twente heeft 27 punten, slechts 6 punten minder dan koploper Feyenoord. De verwachting is dat de top 5 het uit gaat maken voor de titel.

Als wij kijken naar de wedstrijden vlak voor het begin van de winterstop dan valt op dat voornamelijk Ajax veel verliespunten geleden heeft. De laatste overwinning dateert alweer van 22 oktober, een 4-1 overwinning tegen RKC Waalwijk. De wedstrijden erna tegen PSV (2-1 verlies), Vitesse (2-2 gelijk) en FC Emmen (3-3 gelijk) werden allemaal niet gewonnen. Door de recente resultaten is het gaan rommelen binnen de Amsterdamse club. Zo wordt de roep om vervanging van hoofdtrainer Alfred Schreuder steeds harder. Het is voor Schreuder te hopen dat Ajax snel resultaten zal boeken.

PSV heeft een twijfelachtig einde gehad van de eerste seizoenshelft. Zo werd er knap met 2-1 gewonnen van Ajax. Dit zorgde in Eindhoven voor een boost van het zelfvertrouwen. De wedstrijd erna werd echter met 1-0 verloren van AZ. Dit leverde juist weer een knauw op in het zelfvertrouwen van de Eindhovense ploeg. Ook in Eindhoven is het niet rustig. De super spits Cody Gakpo staat, na het spelen van een geweldig WK, in de belangstelling van topclubs zoals Manchester United en Liverpool. Inmiddels is bekend dat hij de overstap naar Liverpool zal maken. Hij maakt het seizoen dus niet af in Eindhoven.

Feyenoord kende nog wel het beste einde van het seizoen. De club uit Rotterdam won de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop. Het elftal van Feyenoord speelt goed degelijk voetbal. Ondanks het verlies van sterspeler Tyrell Malacia doet de ploeg uit Rotterdam het uitstekend. Dit is mede te danken aan trainer Arne Slot. De oefenmeester weet ook de rust te behouden binnen de spelersgroep.

Op dit moment lijkt Feyenoord de sterkste papieren te hebben voor de titel. Weten zij de Eredivisie te winnen, of zorgt bijvoorbeeld FC Twente of AZ voor een stunt? De tweede helft van de Eredivisie is zeker het bekijken waard.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De ontknoping van de Eredivisie, wordt het Ajax, PSV, Feyenoord of een verrassing?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *