1. Overige

Amsterdam viert feest als speelstad EURO 2020

Amsterdam is één van de 12 speelsteden van het EK 2020. Tijdens de Europese 2000 was Amsterdam al eens eerder de speelstad tijdens een Europees Kampioenschap. De stad trekt zo’n 20 miljoen toeristen per jaar en een groot sportevenement in de zomer maakt de stad nog aantrekkelijker voor iedereen die de stad bezoekt en ook voor wie er woont. De wedstrijden van het EK 2020 worden gespeeld in de Johan Cruyff Arena.

Zestigjarig jubileum UEFA

Om te vieren dat de UEFA in 2020 zestig jaar bestaat, zal het EK op een bijzondere manier gespeeld worden. De wedstrijden zullen doorgaan in twaalf verschillende steden die verspreid liggen in Europa. Dit is de eerste keer dat er zoveel gastlanden zijn.
De twaalf speelsteden zijn:
1. Amsterdam
2. Bakoe
3. Bilbao
4. Boedapest
5. Boekarest
6. Dublin
7. Glasgow
8. Kopenhagen
9. Londen
10. München
11. Rome
12. St. Petersburg
De openingswedstrijd zal op 12 juni in Rome gespeeld worden en de halve finales en finale op 12 juli gaan door in Londen.

Voetbal vieren in Nederland

Met de komst van de EURO 2020 zal het voetbal uitgebreid gevierd worden in Nederland. Amsterdam is namelijk voor de eerste keer in twintig jaar weer gastland en daar zijn de supporters heel erg blij om.
In Amsterdam worden er tijdens het toernooi diverse evenementen georganiseerd zodat fans de beste voetbalbeleving kunnen hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld op het Museumplein een football village opgesteld waar de fans samen kunnen genieten van de wedstrijden, alsook allerhande muzikale en culturele activiteiten.

Ticketverkoop

De neutrale vakken werden reeds verkocht tussen 12 juni en 12 juli 2019.
82% van de kaarten gaan naar de supporters van de deelnemende ploegen en het algemene publiek. Fans die geen kaarten konden bemachtigen tijdens de eerste ticketverkoop, zullen als eerste geïnformeerd worden wanneer er opnieuw kaarten beschikbaar zijn. Er zijn immers altijd mensen die achteraf hun kaarten willen annuleren waardoor deze weer terug beschikbaar worden.

Wedden op de EURO 2020

De EURO 2020 is ook voor veel gokkers weer een feestje. Het is de uitgelezen kans om een weddenschap te plaatsen op wie de eindwinnaar zal worden. De bookmakers gaan weer de strijd met elkaar aan voor de beste noteringen en ook nieuwe spelers kunnen extra voordelen scoren als ze zich inschrijven. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om goed te vergelijken welke bookmaker de beste bonus en de beste noteringen aanbiedt.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Amsterdam viert feest als speelstad EURO 2020

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *