1. Overige

Nederlandse teams in Europees voetbal 2018/2019

De 2017/2018 Eredivisie eindigde begin mei toen PSV eindigde op de eerste plaats, Ajax op de tweede en AZ Alkmaar op de derde. In het algemeen was het een relatief spannend seizoen met 960 doelpunten en PSV won bovendien de titel met een 3-0 overwinning tegen Ajax in april. Hier kunt uw meer Eredivisie statistieken van dit seizoen vinden.
In 2017 degradeerde UEFA de Nederlandse competitie en sindsdien is de winnaar van de Eredivisie niet automatisch verzekerd van een plaats in de Champions League. In plaats daarvan betreden deze twee teams de Champions League in de kwalificatiefase. Dit betekent dat PSV en Ajax allebei de mogelijkheid hebben zich volgend jaar te kwalificeren voor de Champions League. Met betrekking tot de Europa League zullen 3e plaats AZ Alkmaar, 4e plaats Feyenoord en 6e plaats Vitesse deelnemen.
In de afgelopen jaren hebben Nederlandse teams moeite gehad met de Europese competities deels omdat het moeilijk is om goede resultaten te boeken tegen vaak grotere en beter gefinancierde Europese clubs. Vorig jaar kwamen PSV en Ajax, in vergelijkbare situaties, niet langs de kwalificatie rondes. Hetzelfde kan in het volgende seizoen gebeuren. In de afgelopen 5 jaar werden beide competities gedomineerd door Spaanse clubs. De laatste keer dat Nederlandse teams de Champions League en Europa League wonnen, waren door Ajax in 1995 en Feyenoord in 2003.
In de Nederlandse media wordt vaak benadrukt hoe slecht het met Nederlands voetbal gaat in vergelijking met andere landen. Een NRC artikel benadrukt dat de opsplitsing tussen Nederlandse en Europese teams steeds groter wordt naarmate andere teams in grotere landen meer verdienen met televisierechten en dat deze groeiende ongelijkheid zichzelf bestendigt.
De ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal het afgelopen jaar vormen het decor voor een spannende competitie volgend jaar, evenals de kansen voor Nederlandse teams in Europa, gemakkelijk te volgen op website zoals Unibet.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Nederlandse teams in Europees voetbal 2018/2019

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *