Geld maakt niet gelukkig, maar wie het financieel goed op een rij heeft, heeft wel een grotere kans op zo’n portie happiness. Of je nu een flinke bankrekening hebt, goed verdient of met een lening een juiste koers weet te varen en deze terug verdient. Voetballers lijken als vanzelf die genoemde bankrekening te hebben, maar daar gaat het nog wel eens mis.
Een onderdeel van dagelijks geluk is een gezonde financiële huishouding. Met eigen geld of een lening op een juiste manier investeren kan ervoor zorgen dat die situatie steeds beter wordt. Soms loopt het echter verkeerd af. In de voetballerij zijn daar een flink aantal voorbeelden van.
Er bestaat een lijstje van voetballers die veel, heel veel geld verdienden en een lijstje van voetballers die om wat voor reden dan ook in de financiële problemen kwamen. Ze verdienden dan wel een flinke duit, maar lieten zich er zo door leiden dat ze toch meer uitgaven dan binnenkwam. Dan moeten ze het wel heel bont hebben gemaakt, denk je dan. En dat is ook zo. Een verkeerde investering of een verslaving gooien ook nog wel eens roet in het eten en doen de bankrekening rap slinken.

Het kostte de Willem van Hanegem een paar ton

Ajacied Bryan Roy startte een eigen bedrijf, samen met twee partners. Ze wilden hoge ogen gooien met poppen van voetballers. In tegenstelling tot barbie Ken, haalden de poppenvoetballers het niet en ging zijn bedrijf failliet.
In de tijd dat voetballers nog tonnen verdienden in plaats van miljoenen, dacht Feyenoorder Willem van Hanegem er goed aan te doen er naast het voetballen een andere handel op na te houden en werd pachter van een tennispark. Toen de eigenaar ervan failliet ging, trok hij Willem in de ellende mee en dat kostte de voetballer een paar van die tonnen. Voor toen een enorm bedrag, maar Willem lijkt het te boven zijn gekomen.
Winston Bogarde zette graag de bloemetjes buiten. Dat leek prima te kunnen want hij verdiende miljoenen bij Barcelona en Chelsea. Maar alles kent zijn grenzen en Winston ging daar flink overheen. Gevolg: miljoenen schuld die hij niet weg wist te werken met het starten van een evenementenbureau. Bedrijf failliet, Winston met lege handen.

Cruijff was zijn investering kwijt

Het kan de beste overkomen. Dus ook Johan Cruijff ging een keer goed mis toen hij zijn miljoenen (guldens) investeerde in een Catalaanse biggenfokkerij. Het leidde ertoe dat hij zijn investering gewoonweg kwijt was. Gelukkig wist hij zijn bankrekening in no time met voetballen weer aan te vullen. Dat laatste is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Dat is dan de kracht van de beste zijn.
Wim Kieft windt er geen doekjes om en heeft zijn persoonlijke verslavingsverhaal, waardoor hij ook flink in de financiële problemen kwam, in een boek uit de doeken gedaan. Bijna twintig jaar lang wist hij er zijn mond over te houden, maar uiteindelijk maakte hij schoon schip. De verkoop van zo’n boek wil dan ook nog wel eens helpen.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Rijke voetballers, armlastige voetballers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *