1. Overige

Tips om voetbal kijken met je vrienden nog leuker te maken

Wellicht zit je normaal gesproken in het stadion tijdens wedstrijden; dit seizoen lijkt het er niet meer van te komen. Het coronavirus maakt dat supporters geduld moeten hebben. Jammer, wat er staan nog fraaie wedstrijden op het programma!

Denk bijvoorbeeld aan het slot van de Eredivisie, het vervolg van de Europa League waarin Ajax nog deelnemer is, enzovoorts. Hoe zorg je dat het thuis net zo leuk is als in het stadion, wanneer je samen met vrienden naar een wedstrijd kijkt? Nu het buiten warmer wordt, kun je de wedstrijden in de buitenlucht bekijken. Zo verklein je de kans op een besmetting, als je nog geen inenting gehad hebt! 

Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je helpen om het voetbal kijken met vrienden zo leuk mogelijk te maken. 

#1: zoek een spannende wedstrijd uit om samen te kijken 

Zoek allereerst naar een competitie, zoals de Europa League, waar het nog spannend is. Het feit dat er met heen- en terugwedstrijden gewerkt wordt maakt dat met name de terugwedstrijden vaak voor veel spanning zorgen. Gaan clubs in een alles-of-nietspoging voor een stunt? Proberen ze een fraaie uitgangspositie te verdedigen richting de volgende ronde van het toernooi? 

Naast de wedstrijden in Europese clubtoernooien, kun je ook een wedstrijd uit een andere competitie bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Serie A voetbalwedstrijden! Waar Juventus de Italiaanse competitie domineerde in de afgelopen jaren, lijkt daar dit jaar geen sprake van te zijn. Diverse andere clubs dingen mee om de titel! 

#2: zorg voor een groot scherm in de tuin 

Een volgende stap is het inrichten van het stadion aan huis. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van een beamer met een groot wit scherm. Je kunt het scherm aan je woning of bijvoorbeeld een schutting ophangen. Richt de beamer op het scherm, zorg voor een stabiele internetverbinding en schakel de stream in! Tegenwoordig is het met apps van KPN en Ziggo heel eenvoudig om televisie via een laptop of telefoon te kijken. Kabels trekken vanuit het kastje in de muur is hierdoor niet langer noodzakelijk. Wel zo prettig! 

Vanzelfsprekend kun je de beamer ook in huis gebruiken. Voordeel hiervan is dat je wellicht al een witte muur hebt. Zo hoef je geen scherm bij de beamer te gebruiken. Wist je dat je de combinatie van een beamer met scherm vaak kunt huren? Het voorkomt dat je veel geld moet investeren in de mogelijkheid om wedstrijden thuis te bekijken. 

#3: een goed geluidssysteem is onmisbaar 

Zorg dat het geluid rond de voetbalwedstrijd niet alleen van de voorzijde, de kant van het scherm, komt. De meeste geluidssystemen bestaan uit tenminste drie of vier componenten, waarbij bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van twee kleinere boxen aan de achterzijde. Het voordeel hiervan is dat het lijkt alsof je in het stadion zit. Nu het geluid van supporters onder de stream gemonteerd zit, wordt de ervaring van het voetbalstadion steeds realistischer.

Voor het bekijken van een wedstrijd in de tuin zou je de boxen los kunnen halen. Ook het huren van losse boxen is mogelijk. Deze zijn vaak van een nog betere kwaliteit. Waarschuw vooraf wel je buren dat je een voetbalwedstrijd gaat kijken! 

#4: hapjes en drankjes inslaan 

Nu is het enkel nog zaak om voor de klassieke bittergarnituur en een (alcoholvrij) pilsje te zorgen. Wees er in de zomer op tijd bij, daar je niet de enige zal zijn die deze versnaperingen in huis haalt. In het bijzonder door het Europees Kampioenschap wat voor de deur staat. Al kun je die wedstrijden mogelijk vanuit het stadion bekijken, mits je hier eerder al tickets voor hebt aangeschaft. De UEFA dringt erop aan, dat er tijdens het toernooi fans in de stadions zitten.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Tips om voetbal kijken met je vrienden nog leuker te maken

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *