Het is november en het WK 2022 in Qatar staat voor de deur. Op zondag 21 november zullen thuisland Qatar en Ecuador het toernooi aftrappen met de openingswedstrijd. Het eerste duel van Nederland tegen Senegal, staat een dag later op het programma.

Nederland hoopt met bondscoach Louis van Gaal op een stunt tijdens dit WK. Net als in 2014, toen Oranje ook zonder hoge verwachtingen aan het toernooi begon, hoopt Van Gaal dat hij zijn ploeg tot minimaal de halve finale kan leiden.

Oranje wordt echter niet als grootste kanshebber gezien door gokkers in het Ideal casino. De manschappen van bondscoach Louis van Gaal zijn bij de bookmakers terug te vinden op de 7e of 8e plek. De Zuid-Amerikaanse landen Brazilië en Argentinië worden, samen met Frankrijk, gezien als de grote favorieten. In dit artikel geven we een kort overzicht van de grootste kanshebbers op de titel in Qatar.

Brazilië

Volgens de bookmakers van Betcity zijn de Brazilianen de grootste kanshebbers om het WK 2022 in Qatar te winnen. Onder aanvoering van sterspeler Neymar moet de titel voor het eerst sinds 2002 meegenomen worden naar Zuid-Amerika. Voor iedere euro krijg je er slechts vijf terug bij een titel van Brazilië.

Argentinië

Mocht het de Brazilianen niet lukken om de eerste Zuid-Amerikaanse WK-titel sinds 2002 veilig te stellen dan is er ook het Argentinië van Lionel Messi nog. De kleine dribbelaar zou maar wat graag de WK-titel winnen, als ultieme bekroning op zijn geweldige carrière. Het is de enige titel die Messi nog mist op zijn palmares, nadat hij enkele jaren terug nog wel de Copa America won en daarmee de eerste prijs won met zijn land.

Frankrijk

Regerend wereldkampioen Frankrijk staat volgens de bookies op de derde plek van kanshebbers op de titel. Toch is het maar de vraag of het team van bondscoach Deschamps zich echt kan meten met de toplanden dit WK. Behalve dat er vaak iets is met het team, moeten ze het waarschijnlijk ook doen zonder onder meer Paul Pogba en Kanté. Een flinke aderlating voor ‘les blues’.

Engeland

Gaat het Engeland dan eindelijk lukken om weer eens een wereldtitel te winnen. Het zou de tweede wereldtitel voor de Engelsen zijn na 1966. Er is echter wel veel aan de hand bij de Engelsen en het team van Southgate is niet in de beste vorm, getuige de uitslage in de Nations League. De Engelsen degradeerden zelfs uit de hoogste divisie.

Spanje

In 2010 werd Spanje nog wereldkampioen, maar daarna presteerden ze niet meer geweldig op toernooien. De verwachtingen zijn dit keer niet heel erg hoog, maar toch staan ze op plek vijf in het lijstje van favorieten. Lukt het de Spanjaarden om net als in 2010 de beker mee te nemen?

Duitsland

De Duitsers mag je op een eindtoernooi nooit uitvlakken, al gaat het net als bij de Engelsen niet geweldig de laatste tijd. In een poule met Engeland, Hongarije en Italië eindigden de Duitsers tijdens de Nations League als derde. Maar nogmaals, vlak ze nooit uit voor een eindtoernooi.

Nederland

In tegenstelling tot de bovengenoemde landen, kende Nederland wel een uitstekende campagne in de Nations League. Toch zijn de verwachtingen niet heel hoog voor het WK. Dat heeft met name te maken door de aanvallende stootkracht die ontbreekt. Lukt het Oranje echter de defensieve kracht te gebruiken, dan zal het land lastig te verslaan zijn. Bondscoach Louis van Gaal flikte het al eerder om te stunten en verloor sinds zijn terugkeer nog niet.

Portugal

Een echte outsider, zo kunnen we Portugal het beste omschrijven. Lukt het Ronaldo in zijn laatste kunstje om nog iets bijzonders te doen? Bij Manchester United gaat het van geen meter de laatste maanden, maar wie weet is hij daardoor topfit en kan hij nog één keer schitteren in het shirt van zijn land.

België

Last but not least onze zuiderburen. Het lijkt erop dat ze over hun hoogtepunt heen zijn en de sleet erop komt. Toch kunnen ze niet onbenoemd gelaten worden, want de Belgen hebben natuurlijk enkele geweldige spelers.

Kunnen Vertonghen, De Bruyne en Alderweireld nog één laatste kunstje laten zien tijdens WK 2022?

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Dit zijn de grootste kanshebbers op de WK-titel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *