Het fluitsignaal gaat en het eerste balcontact van de wedstrijd is een feit. Wie gaat er winnen vandaag? Wordt het de grote favoriet of komt er toch een verrassing? Je kunt de wedstrijd natuurlijk gewoon voor de lol volgen. Maar een echte voetballiefhebber houdt wel van wat extra spanning. Niet vreemd dus dat het wedden op voetbal steeds populairder begint te worden.

Geld inzetten bij wedkantoren

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die weleens geld inzetten op voetbalwedstrijden. In Nederland komt de schatting uit op ongeveer anderhalf miljoen mensen, al lopen de verschillende cijfers wel wat uiteen. Vroeger verliep het wedden op voetbal vooral via kleine wedkantoren in het stadion of op de hoek van de straat. In grote steden in Spanje of Engeland kom je deze wedkantoren nog steeds overal tegen. Maar de meeste sportliefhebbers kiezen er tegenwoordig toch voor om online hun geluk te beproeven. En dat kan simpelweg bij verschillende bookmakers.

Online wedden bij een bookmaker

Zoals gezegd verlopen online sportweddenschappen altijd via een bookmaker. Er zijn tal van online bookmakers waar je uit kunt kiezen. Netbet en Mybet zijn bijvoorbeeld gerenommeerde bedrijven. Maar ook Kroon Casino, 888Sport en Betfair zijn betrouwbare bookmakers. Voordat je geld in kunt zetten, moet je je eerst registreren. Je krijgt dan een eigen account waar je via iDEAL, creditcard of e-wallet geld in moet storten. Zodra er geld in het account staat, kun je beginnen met wedden. In veel gevallen levert de eerste storting direct extra speelgeld op. Dat komt door de welkomstbonus waar bookmakers mee werken. Wie weet zorgt die bonus meteen wel voor een mooie winst.

Waar wil je op wedden?

Bij het wedden op voetbal heb je meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Uiteraard zijn er weddenschappen waarbij je moet voorspellen welke club er gaat winnen of wat de eindstand wordt. Daarnaast kun je bij veel bookmakers ook inzetten op het aantal kaarten of het moment dat het eerste doelpunt valt. Bedenk dus goed waar je op wilt wedden. De bookmakers beperken zich trouwens niet alleen tot Europese wedstrijden of grote internationale toernooien. Zelfs competities in Azië of Zuid-Amerika worden gevolgd. Je hebt dus altijd keuze genoeg.

Live wedden op je favoriete wedstrijd

Je kunt natuurlijk vooraf je voorspelling doorgeven aan de bookmaker. Maar tijdens de wedstrijd kan er veel gebeuren. Zo heeft een blessure of een rode kaart vaak grote gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. En als je vooraf al hebt ingezet, kun je niet meer terug. Gelukkig kun je bij de meeste bookmakers ook kiezen voor live weddenschappen. Hierbij is het mogelijk om tijdens de wedstrijd nog in te zetten. Misschien wil je graag de eerste helft afwachten zodat je goed in kunt schatten welke ploeg het beste in vorm is. Maar ook ver in de tweede helft mag je nog steeds inzetten. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je voorspelling uitkomt. Daarom mag de bookmaker de quoteringen tijdens de wedstrijd gewoon aanpassen. Als je lang wacht, levert dit je automatisch minder winst op.

Wat zijn quoteringen?

De hoogte van je winst wordt bepaald door de quoteringen (ook wel odds genoemd). Dit getal geeft exact aan hoeveel elke euro waard is. Als de quotering op 2.45 staat, krijg je bij een inzet van 10 euro een bedrag van (10 x 2.45) 24,50 euro uitgekeerd. Tenminste, als je voorspelling uitkomt.

Vergroot je winkansen met deze tips

Of je de weddenschap wint of verliest, is deels een kwestie van geluk. Toch kun je zelf je winkansen verhogen. Een handige tip is om alleen in te zetten op wedstrijden waar je veel van weet. Zijn de spelers in vorm? En hoe hebben de teams in het verleden tegen elkaar gespeeld? Dit soort informatie helpt je om een strategische beslissing te maken.
Als beginnende speler kun je waarschijnlijk nog wel meer tips gebruiken. Kijk daarom gewoon eens op VoetbalGokken.nl.

5/5 - (2 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Geld winnen met voetbal

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *