Tijdens het WK 2022 in Qatar zal er over de hele wereld meegekeken worden naar alle wedstrijden. Tel daar bovenop ook nog eens alle voetbalfanaten die een extra dimensie aan het WK toevoegen door in te zetten op wedstrijden en je krijgt een enorm spannend eindtoernooi. Niet alleen in Nederland, maar bijna overal ter wereld is het gokken op voetbal immens populair. Doe maar eens een gokje van welk land er naar huis gaat met de beker. Wij hebben wel een idee.

Zo valt er op de website van Intikkertje te lezen dat (zelfs) het Nederlands Elftal een serieuze kanshebber is om het WK in Qatar te winnen en behoort het tot de favorieten op het WK. Zo zien we Oranje op de lijst met favorieten WK terug op plek zes met een kans van 7,70 procent op de titel. Het blijft natuurlijk altijd maar een wilde gok om nu al te voorspellen wie het wereldkampioenschap in december gaat winnen. Beschik jij over deze gave, dan heb je geluk!

Legalisering gokmarkt

Sinds de legalisering van de online gokmarkt in Nederland begin oktober 2021 zijn er namelijk een flink aantal bookmakers uit de grond geschoten. Bij al deze bookmakers zijn er op voetbal verschillende manieren om te gokken. Het aantal weddenschaptypes is namelijk enorm. Een aantal populaire types waarmee je aan de slag kunt zijn bijvoorbeeld: draw no bet, single bet, over under bet, wedden met handicaps, combi-bet, beide teams scoren, bet-builder en dubbele kansen.

Favorieten WK

Terugkomend op de grote kanshebbers tijdens het WK in Qatar van deze winter. Op diverse manieren kan er voorspelt worden welk land aan het einde van het toernooi met de gouden trofee omhoog staat. Zo kan dit via verwachtingen bij de bookmakers, maar ook met behulp van statistische computermodellen. Dat laatste is erg interessant. Hierbij wordt er onder meer gekeken naar het speelschema in Qatar. De uitkomst komt vervolgens tot stand na duizenden keren van simuleren, waarna de kansverhoudingen en prognose van de WK-winnaar naar voren kwam.

Op een verrassende tiende plek zien we Kroatië terug met een kanspercentage van 2,31%. Opmerkelijk is het ook te noemen dat het Portugal van Cristiano Ronaldo, plek negen met 5,11%, en dat het Argentinië van Lionel Messi, op plek acht met 6,45%, niet terug te vinden zijn in de top-5 van kanshebbers.

WK-kansen Oranje

Leuk is dat Nederland met een kans van 7,70% op plek zes hoger is terug te vinden dan Duitsland op plek zeven met 7,21%. De top-5 wordt gevormd door België, dat met 7,90% enige kans maakt op het veroveren van de wereldbeker. Engeland volgt met 8,03%, waarna het pas echt interessant wordt. Zo zien we drie serieuze wereld grootmachten terug met flinke kanspercentages. Op de derde plek staat Spanje met een percentage van 11,53 procent. De twee meest serieuze kanshebbers hebben misschien ook wel de beste selectiebreedte dat een nationaal team kan wensen.

Brazilië en Frankrijk hebben zoveel goede spelers rondlopen, dat ze wel twee of drie top-elftallen kunnen samenstellen. Niet zo gek dat de twee landen met 15,73% en 17,93% tot de grootste kanshebbers van het WK worden beschouwd.

Groepsfase

In een groep met respectievelijk Qatar en Ecuador is de kans op het bereiken van de volgende ronde natuurlijk al groot te noemen voor het Nederlands elftal. Senegal, winnaar van de afgelopen Afrika Cup, lijkt eigenlijk de enige serieuze tegenstander. Niet zo gek dat de odds in groep A ook in het voordeel zijn van Nederland. De kans dat Nederland doorgaat naar de volgende ronde is maar liefst 88,5%. Nederland naar de kwartfinale kent een kans van 57,9% en het behalen van de halve finale staat op 31,3%. Het behalen van de laatste horde van het toernooi wordt geschat op zo’n 15,4%.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Dit zijn de WK-favorieten; 7,7 procent kans op wereldtitel Oranje

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *