1. Overige

Krijgen we een bijzondere kampioen in Spanje?

De Spaanse competitie loopt dit jaar iets anders dan gewoonlijk. De clubs FC Barcelona en Real Madrid, die normaal gesproken de absolute leiders zijn uit de La Liga krijgen het in de eerste speelrondes al behoorlijk moeilijk. Dit leidt ertoe dat er in de top 5 andere clubs komen te staan dan wat normaal het geval is. Wat kan dit verder voor gevolgen hebben? En krijgen we in de Spaanse competitie misschien een bijzonder kampioenschap?

Anders dan anders

De clubs die zich bovenaan in de ranglijst bevinden zijn deels anders dan gewoonlijk. Real Sociedad is momenteel de ploeg die zich op nummer 1 bevindt. De “Koninklijke”, oftewel Real Madrid staat hier wel vlak achter op de tweede plaats, gevolgd door Atletico Madrid, maar naar de wereldploeg FC Barcelona is het nog even zoeken.

Die valt namelijk zelfs buiten de top 10 en staat momenteel op de twaalfde plaats. De nummer 3 Atletico Madrid wordt gevolg door Cádiz dat op de vierde plaats staat. Op 5 bevindt zich momenteel het Granada CF van trainer Diego Martinez. Uiteraard is het nog veel te vroeg om te concluderen dat bijvoorbeeld FC Barcelona geen succesvol seizoen staat te wachten, maar tot nu toe ziet het er voor de Catalanen niet al te zonnig uit.

Ook sterspeler Messi presteert na jaren matig. Of hij in Barcelona blijft is ook een tijdje in twijfel getrokken, maar voorlopig lijkt een vertrek van de meervoudig Ballon’dor winnaar niet voor de hand liggend.

Opstarten voor iedereen

In het begin van het seizoen en dus ook aan het begin van de competitie is het vrijwel altijd nog even opstarten voor alle ploegen. Het gene wat echtere verbazingwekkend is, is het feit dat vaak zelfs in de opstartfase de 3 grote ploegen altijd wel in de top 5 stonden.

Ditmaal is dat niet het geval, maar uiteraard is de bal rond en kan er in de overige speelronden nog van alles en nog wat gebeuren. De ploegen uit Madrid, Atletico en Real, staan er ondanks dat ze beide niet op de eerste plaats staan niet verkeerd voor. FC Barcelona is wat dat betreft de enige ploeg die zich daadwerkelijk ernstige zorgen moet gaan maken, en dat ook zeker al doet.

Voor de Madrilenen is het een kwestie van een paar punten inhalen. Ondanks alles is 1 ding vrij zeker, namelijk dat het een spannend seizoen wordt in Spanje.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Krijgen we een bijzondere kampioen in Spanje?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *