Ben je een grote fan van je club en steun je ze elk weekend – of het nu een thuis- of uitwedstrijd is? Kijk je de wedstrijden live in het stadion of op tv of livestream op je laptop? Zet je in op nederlandse casino online? Als je niet verder kunt gaan dan je stadsgrenzen, dan heb ik precies wat je zoekt: ik laat je de mooiste, grootste en meest merkwaardige stadions ter wereld zien.

Een zin die alle voetbalfans onder jullie vast wel zullen kennen. Of je club nu maar op één plek speelt of zelfs buiten de stadsgrenzen – echte fans doen er alles aan om hun club te steunen. Dit is ook de moeite waard, want er zijn altijd nieuwe ongelooflijke stadions te ontdekken. Zelfs als je club volgend seizoen de Champions League niet kan halen, heb ik over de hele wereld de beste stadions voor je gezocht en gevonden. Naast bekende pareltjes, zoals het Camp Nou in Barcelona, ​​heb ik ook enkele exotische op mijn lijstje staan ​​die je zeker zullen interesseren.

Sandygate Road Sheffield

Waar kun je beter beginnen aan een reis door de beste stadions ter wereld dan in het moederland van het voetbal? En we beginnen onze wereldtournee niet zomaar met een willekeurig stadion in Engeland, maar met het oudste voetbalstadion ter wereld – Sandygate Road in Crosspool. Het stadion ligt – toepasselijk – in het hart van Engeland in Crosspool, een wijk van Sheffield.

Hier in het voetbal- en cricketstadion staat de Hallam F.C. thuis. De poorten werden hier al in 1804 geopend voor cricketwedstrijden, de eerste wedstrijd van Hallam F.C. vond later plaats, om precies te zijn op 26 december 1860. Desalniettemin haalde Sandygate Road het Guinness Book of Records als ’s werelds oudste voetballocatie. Er is een kleine tribune met 210 zitplaatsen, er zijn er nog 40 overdekt. In Sandygate Road passen in totaal 700 fans. De Hallam FC speelt in een van de lagere Engelse competities, dus het is voor jou geen probleem om in het weekend ter plaatse een wedstrijd bij te wonen. Dus mocht je in de buurt zijn tijdens een reis naar Engeland, mis dan deze once-in-a-lifetime ervaring niet!

Camp Nou Barcelona

We gaan van het oudste naar het grootste voetbalstadion van Europa: het legendarische Camp Nou in Catalonië, waar FC Barcelona al sinds 1957 zijn thuiswedstrijden speelt. Er is plek voor maar liefst 99.354 toeschouwers! Naast het clubmuseum is er ook een kleine kapel waarin de spelers kunnen bidden voor een wedstrijd. Om hier een abonnement te krijgen, moet je lid zijn en je vervolgens op een wachtlijst zetten bij de andere 170.000 leden. In Camp Nou zijn natuurlijk al een aantal bekende wedstrijden gespeeld, waaronder de Champions League-finale van 1999, die Manchester United met 2-1 won van FC Bayern München.

Een andere speciale gebeurtenis in het stadion was de preek van paus Johannes Paulus II voor 120.000 gelovigen op 17 november 1982. De Camp Nou Experience Stadium Tour kost 25 €, voor 5 € kun je hier ook een audiogids boeken en de hutten van Messi en Co. in je eentje.

Old Trafford Manchester

Als ik verslag uitbreng over de beste stadions, mag het Old Trafford Manchester natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Als thuisstadion van Manchester United heeft het stadion sinds 1908 veel meegemaakt: van simpele interlands tot Europa- en WK’s tot de Champions League-finale van 2003, die AC Milan met 3-2 won na penalty’s van Juventus Turijn. Het Theatre of Dreams, waar je kunt dromen van titels, biedt plaats aan 75.653 toeschouwers, de beste manier om het te verkennen is tijdens een stadiontour.

De standaard rondleidingen met audiogids kosten ongeveer £ 21,50 en laten je in de voetsporen treden van clubgrootheden als David Beckham en Ryan Giggs in de spelerstunnel.

Anfield Liverpool

We blijven in Engeland en gaan naar Anfield Road. Het stadion van Liverpool FC biedt plaats aan 54.074 zitplaatsen en werd geopend in september 1884. Op de tribunes achter de zuidwestelijke poort staan ​​de meest loyale fans van de Reds en geven ze elke wedstrijddag kippenvel met wat waarschijnlijk het beroemdste voetbal volkslied is in de wereld: You’ll Never Walk Alone.

Tegenwoordig is Anfield een volledig zittend stadion. Hier wordt ook een grote verscheidenheid aan stadiontours aangeboden, de standaardversie kost £ 20 per persoon en omvat, naast de tour, toegang tot het clubmuseum en de Steven Gerard-tentoonstelling. Wanneer je in Liverpool bent, is een bezoek aan Anfiel Road zeker een must! Kippenvel wacht je in alle Engelse stadions, gewoon vanwege de ongelooflijke geschiedenis.

Estadio Santiago Bernabeu Madrid

Onze reis gaat terug naar Spanje in het hart van de hoofdstad naar de vorige Champions League-winnaar Real Madrid. Het beroemde Estadio Santiago Bernabéu, genoemd naar de oude clubpresident, biedt plaats aan 81.044 toeschouwers en zorgt voor de juiste sfeer bij elke thuiswedstrijd van het koninklijke team.

Het stadion werd voltooid in 1947, ondertussen passen 125.000 mensen in de arena (1953). De huiskamer van Real Madrid is enerzijds beroemd om zijn zeer steile tribunes, die al veel tegenstanders op de knieën hebben gebracht.

Tijdens je Madrid trip moet je zeker een bezoekje brengen aan het Bernabéu, voor € 24 kun je op eigen gelegenheid het stadion verkennen, wil je een begeleide Real Madrid stadiontour dan betaal je € 25. Je kunt je onder andere vergapen aan de grootste collectie trofeeën ter wereld in het clubmuseum.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De beste stadions ter wereld

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *