Ben jij Ajax-fan en wil je alles weten over de club? Lees dan snel deze blog!

Ajax is dit jaar voor de 36ste keer kampioen geworden. Voor komend seizoen gaat er echter van alles veranderen voor de club. Ook de afgelopen weken is er al van alles gebeurd in Amsterdam. Zo is spits Sébastian Haller, pas 1,5 jaar in Amsterdam, alweer verkocht, heeft Ajax een nieuwe trainer, werd het transferrecord verbroken voor

Steven Bergwijn en gaat de club nog een jaartje door met de 39-jarige keeper Maarten Stekelenburg. Deze veranderingen hebben natuurlijk niet alleen effect op de clubs zelf, maar ook op de hele eredivisie. Er zullen namelijk flinke veranderingen komen in de odds van het Eredivisie voetbal als Ajax van spits en trainer gaat veranderen. Hieronder worden deze onderwerpen uitvoerig beschreven.

Haller verkocht

De Frans-Ivoriaanse spits Sébastian Haller (28) heeft de laatste jaren al een aantal transfers gemaakt. Hij werd in 2015 aangetrokken door FC Utrecht, waar hij uitgroeide tot nummer één spits en enkele goede seizoenen kende. Dat leverde hem een transfer op naar Eintracht Frankfurt, waar hij zowel in de Bundesliga als in Europa een uitstekende indruk maakte. Frankfurt verkocht hem vervolgens voor een gigantisch bedrag aan West Ham United, waar hij de hoge verwachtingen niet waar kon maken. Ajax pikte hem 1,5 jaar geleden op en betaalde ruim 22 miljoen euro aan West Ham voor de diensten van Haller. Aan dat dienstverband is nu ook alweer een einde gekomen. Ajax zal een transfersom van 31 miljoen ontvangen van Borussia Dortmund, wat via bonussen nog op zal lopen tot 34,5 miljoen euro. Dit zal waarschijnlijk nog oplopen tot 35 miljoen door bonussen.

Steven Bergwijn komt binnen

Na het vertrek van Haller moest Ajax op zoek naar nieuwe impulsen in de voorhoede. En die kwamen er vrijwel direct door de komst van Steven Bergwijn. Ajax had de aanvaller van Tottenham al lange tijd op de korrel en nu is het daadwerkelijk van een transfer gekomen.

Ajax betaalt een recordbedrag van 31,25 miljoen euro voor de 24-jarige Bergwijn, die in Amsterdam met nummer zeven zal gaan spelen. Naast Bergwijn hoopt Ajax ook spits Brobbey nog aan de selectie toe te voegen de komende weken.

Schreuder definitief nieuwe trainer

Behalve het vertrek van Haller naar een Europese topclub, koos ook trainer Erik ten voor een nieuw avontuur. De trainer vertrok namelijk naar het Engelse Manchester United. Ajax haalde echter al vrij snel een oude bekende terug als vervanger van Ten Hag. Voormalig assistent Alfred Schreuder is de nieuwe trainer van Ajax. Hij heeft zijn handtekening onder een contract gezet tot en met 2024. Schreuder liet merken dat hij erg blij was met zijn overstap naar Ajax. “Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp.”

Contractverlenging Stekelenburg

Als laatste was er ook nieuws op het gebied van contractverlengingen. Doelman Maarten Stekelenburg heeft zijn aflopende contract bij Ajax met een jaar verlengd. De 39-jarige keeper hoefde niet lang te twijfelen om zijn handtekening te zetten bij zijn jeugdliefde. Hij gaf namelijk aan dat hij zelf graag door wilde bij Ajax, en Ajax gelukkig ook met hem. Ook al miste Stekelenburg een vrij groot deel van het afgelopen seizoen wegens een liesblessure, zal hij ook komend seizoen een van de drie doelmannen zijn. Samen met Pasveer en Gorter gaat hij komend seizoen de strijd aan om wie er eerste doelman wordt.

Wat nu?

Er staat Ajax nog een onrustige transferperiode te wachten. Meerdere spelers staan in de belangstelling van de club, maar ook op de spelers van de landskampioen wordt gejaagd door clubs uit het buitenland. Schreuder geeft aan dat het trekken aan spelers van Ajax bij de club hoort, dat is al zo sinds het bestaan van de club.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De laatste nieuwtjes over AFC AJAX

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *