Sporten doen we op de hele wereld, en het is daarom ook een van de industrieën waar het meeste geld in omgaat. Dat geldt voor de spelers en zeker ook voor alles erom heen. De absolute topsporters verdienen miljoenen. Je kan echter ook geld verdienen aan sport zonder zelf op het veld te hoeven staan. Weddenschappen op sport is ook heel populair. Voorheen gebeurde dit met name bij voetbal, maar tegenwoordig kan je op veel meer sporten wedden. Wedden kan hier, overigens. Hieronder hebben we de vijf leukste sporten om op te wedden voor jou op een rijtje gezet.

Voetbal

Dit lijstje beginnen we natuurlijk met voetbal. Het is en blijft de grootste en populairste sport ter wereld, en dat geldt voor wedden niet anders. Er worden verreweg de meeste weddenschappen, zoals hier, afgesloten op voetbalwedstrijden. Je kan hierbij op ontzettend veel verschillende dingen wedden, naast de uitslag. Denk aan gele kaarten, hoekschoppen, doelpuntenmakers, de precieze uitslag en nog veel meer. Je kan wedden op de populaire competities, maar ook bijvoorbeeld op competities in Vietnam of Bolivia.

Tennis

Tennis is de tweede sport van deze lijst. Ook hier wordt ontzettend veel op gewed, met name tijdens de grote toernooien. Dit zijn de zogenaamde Grand Slams, zoals Roland Garros en de Australian Open. Dit komt mede omdat bookmakers rondom deze toernooien altijd met speciale acties komen. Verder is het een populaire sport om op te wedden omdat het spel zo snel en dynamisch is, wat live wedden heel interessant maakt. Je kan op elk los punt namelijk wedden. Al met al een hele leuke sport om op te wedden.

Paardenraces

Paardenraces zijn met name in Amerika super populair. Je ziet dit met name in films ook vaak terugkomen. De spanning hierbij is groot, de mogelijke prijzen ook. Er is echter vaak geen pijl op te trekken, dus het is meer gokken dan echt wedden.

Basketbal

Ook basketbal is een populaire sport om op te wedden, het is na voetbal en tennis zelfs de nummer drie. Vooral de NBA is natuurlijk populair. Dit is de allergrootste en sterkste competitie ter wereld, waar alle wereldtoppers actief zijn. De reden dat deze sport leuk is om op te wedden, is ook vooral de snelheid. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op het aantal teams punten, op het aantal punten in een kwart, de eindscore en het aantal punten dat een speler scoort.

Golf

De laatste populaire sport om op te wedden is golf. Golf wordt sowieso steeds populairder, en dat geldt dus ook voor de weddenschappen hierop. Dat komt ook vooral omdat je hier heel veel mogelijkheden hebt. Een leuke optie, die wat minder standaard is.

5/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De 5 leukste sporten om op te wedden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *