Afgelopen maandag won Nederland met 2-0 tegen Senegal. Het Oranje van Louis van Gaal kwam stroef op gang, maar na de inbreng van Memphis Depay nam de aanvallende dreiging toe. Dit leidde uiteindelijk tot de schitterende kopgoal van PSV’er Cody Gakpo. Het tweede doelpunt werd diep in blessuretijd gemaakt door Ajacied Davy Klaassen.

Veel Nederlanders hebben gegokt op de wedstrijd tegen Senegal, de winnaar van de Afrika cup. Zoveel zelfs dat bepaalde goksites tijdelijk overbelast waren. Dit geeft aan dat er meer op de website gegokt is dan vooraf ingeschat kon worden door de online gokbedrijven.

Sportwedstrijden gaan tegenwoordig steeds vaker gepaard met online gokken. Tijdens de coronapandemie zijn steeds meer mensen begonnen met het online gokken op sportwedstrijden. De verwachting is dat het online gokken op sportwedstrijden tijdens het WK 2022 in Qatar nog verder zal toenemen. Veel mensen zullen gaan gokken op de uitslag van de WK-wedstrijden. Daarvoor zullen veel mensen gebruik gaan maken van de BetCity bonus code. Het is zeer aantrekkelijk, zeker in de groepsfase, om te gokken op wedstrijden.

De meer risicovolle gokker zal op het zwakkere land zetten. Dit is bijvoorbeeld laatst gebeurd bij Argentinië tegen Saudi-Arabië. De gokker die het meer op zeker wil spelen zal eerder gokken op het bij voorbaat sterkere land.

Is gokken op WK 2022 legaal?

De vraag is, is het online gokken op bijvoorbeeld de wedstrijden van het WK 2022 legaal? De overheid probeert inmiddels het online gokken steeds minder zichtbaar te maken voor jongeren. Zo mogen bekende Nederlanders volgens een nieuw aangenomen wet niet meer in reclames voorkomen van grote wedkantoren. Deze wet zorgt er echter niet voor dat het online gokken op sportwedstrijden illegaal is. Het gokken op sportwedstrijden is in Nederland legaal. Sterker nog, de Nederlandse staat is zelf eigenaar van een van de grootste gokbedrijven van Nederland.

Om legaal te kunnen gokken op sportwedstrijden is echter wel verplicht dat diegene die gokt de leeftijd heeft bereikt van 18 jaar of ouder. Dit wordt gecontroleerd middels een foto of scan van zijn of haar ID-kaart. Hij of zij moet deze uploaden naar de online gokwebsite. Verder ligt de verantwoordelijkheid voor het rechtmatig verlopen van het gokproces voornamelijk bij de aanbieder van het gokken. Online zijn er veel websites te vinden waar de consument legaal online kan gokken. Zoals eerder vermeld moet de klant een account aanmaken en een scan of foto van zijn of haar ID-kaart uploaden.

Vervolgens moet de klant geld op zijn account zetten. Met dit geld kan de klant gaan gokken op de wedstrijden van het WK 2022. De klant kan op verschillende aspecten van de wedstrijd gokken. Zo kan de klant gokken wie wint of juist dat het gelijk spel wordt, maar ook wie het eerste doelpunt maakt of wie er een rode kaart krijgt. Kortom het online gokken wordt steeds makkelijker gemaakt voor de consument. De adrenaline die door je heengaat tijdens het gokken op een wedstrijd is genoeg om het te blijven doen. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijden die je kijkt.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Legaal gokken op het WK 2022 in Qatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *