Voetballers zijn een bijzonder volkje. Willen ze op jonge leeftijd niets liever dan in hun favoriete clubshirt naar school, als er eenmaal een zeker niveau is bereikt en ze wat geld voor hun prestaties op het veld ontvangen, stappen ze over op het maatpak én een lekkere bolide. Welke dat zijn?
Regelmatig is er onderzoek gedaan naar welke auto’s de heren rijden (opvallend: nooit iets over de getalenteerde voetbaldames en auto’s). In Engeland kiezen Premier Laegue spelers nogal eens voor de Porsche, Lamborghini, Bentley of Mercedes. De Range Rover doet het ook prima. De spelers verdienen een lieve duit en over de aanschaf en een autoverzekering hoeven ze zich geen zorgen te maken als het gaat om hun saldo op de bankrekening.

Een dagelijkse Ferrari en de Bugatti Chiron voor af en toe

Vorig jaar liet Autoscout weten dat Renaldo en Benzema naast een dagelijkse Ferrari ook vielen voor de Bugatti Chiron, een supersnelle sportwagen van zo’n 2,5 miljoen euro. Slik!
Zlatan Ibrahimoviç rijdt lekker rond in een Porsche Spyder en Hakim Ziyech deed dat vorig jaar in een Lamborghini Urus. Deed, want je weet nooit waar ze een aantal weken later weer in rijden. Autorijden is één ding, er eentje kopen lijkt verslavend als je zoveel te besteden hebt.
Waar Messi momenteel in rond rijdt? Een dure auto. Een aantal jaren terug deed hij dat in een Maserati GranTurismo MC Stradale. Daar is vast al een opvolger voor. Op opvolgers.

Mercedes doet het onder Hollandse jongens heel goed

Nu even naar Nederland, een nuchter volkje? Memphis Depay pakt uit met een Rolls-Royce, maar schuwt ook een kek Mercedes modelletje niet. (Cabriolet, S650). Klaas-Jan Huntelaar werd gezien in een Porsche Carrera en Luuk de Jong in een Porsche Panamera.
De Mercedes lijkt het onder de Hollandse jongens overigens goed te doen, vaak niet ouder dan de ‘ik heb net drie jaar mijn rijbewijs’. Safety first zou je dan denken, en zo’n auto is natuurlijk van een stevig kaliber en rijdt veilig op de weg. Ware het niet dat ze de auto nog wel eens laten pimpen en hem een flinke boost geven als het gaat om de optreksnelheid of de totale snelheid.
Het bijzondere is ook dat de heren hun liefde voor de auto niet onder stoelen of banken steken. Niks incognito naar het veld, maar lekker opvallend en groots het hek van het stadion door. Ze worden er maar wat graag mee gezien. Dus als zo’n wagen van de band rolt laten ze zich makkelijk fotograferen met hun nieuwe aanwinst. De fabrikant ook in zijn nopjes.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Voetballers en hun auto’s, dat is een duur grapje

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *