Het is je wellicht al eens opgevallen, maar het is erg lastig om Nederlandse voetbaluitzendingen te kijken wanneer je in het buitenland bent. Zeker buiten Europa, want daar is de Fox Sports app niet te gebruiken. Het volgen van je club terwijl je aan het zwembad ligt in Thailand is daardoor een bijna niet te doen. Gelukkig is er toch een oplossing, waarmee je op een eenvoudige manier kunt genieten van je favoriete club terwijl je duizenden kilometers van het veld verwijderd bent. Naast dat je vanuit het buitenland Nederlands voetbal kunt kijken, bied een VPN nog meer voordelen.

Wat is een VPN?

Om je te overtuigen van de voordelen van een VPN voor het kijken naar Nederlandse voetbalwedstrijden is het handig om te begrijpen wat een VPN precies is. Een VPN staat voor virtueel privénetwerk. Dankzij dit netwerk wordt de verbinding tussen het apparaat waar jij mee internet én de server waarmee je verbinding maakt, versleuteld. De verbinding is dankzij de versleuteling enkel zichtbaar voor jou. Niemand, maar dan ook echt niemand, kan meekijken wat jij uitspookt op het internet. Dit is precies de reden waarom je een VPN nodig hebt voor het kijken van Nederlandse voetbal in het buitenland.

Waarom Nederlandse voetbalwedstrijden in het buitenland geblokkeerd worden

Omdat er veel geld met het kopen van televisierechten is gemoeid, willen televisieproviders voorkomen dat bepaalde uitzendingen toegankelijk zijn voor buitenlandse gebruikers. Daardoor kan hun investering minder kijkers trekken dan zij verwachten en dat leidt tot minder advertentie-inkomsten. Ze doen er dan ook alles aan om uitzendingen enkel voor de doelgroep beschikbaar te maken door blokkades op te werpen voor anderen. Zo maken providers gebruik van een geografische blokkade om ervoor te zorgen dat enkel Nederlanders naar de uitzendingen kunnen kijken.

Hoe een VPN de blokkade omzeilt

De geografische blokkade is ingesteld op basis van een IP-adres. Een IP-adres kun je zien als een regulier adres, net als voor woningen. Iedereen die internet, doet dat via een modem. Omdat iedere modem een uniek nummer heeft, wordt dat IP-adres gebruikt om de data naartoe te sturen. Wanneer je in het buitenland gebruik maakt van het internet, krijg je een IP-adres dat zich in dat land bevindt. IP-adressen buiten de Europese unie zijn geblokkeerd voor diensten zoals Fox Sports en uitzending gemist.
Wanneer je verbinding maakt met een VPN server, neemt je IP-adres die van de server over. Je eigen, werkelijke IP-adres, wordt daardoor verborgen. Als je in het buitenland bent en verbinding maakt met een Nederlandse VPN server, lijkt het daardoor alsof je vanuit Nederland aan het internetten bent. Op deze manier kunnen de geografische blokkades in het buitenland worden omzeilt. Je kunt daardoor overal ter wereld naar Nederlandse voetbal wedstrijden kijken.
Een bijkomend voordeel van een VPN verbinding is de extra veiligheid die het met zich meebrengt. Zo kun je gebruik maken van openbare wifinetwerken zonder bang te zijn voor hackers. De data is immers versleuteld. Daarnaast kun je anoniemer internetten, doordat adverteerders geen profiel van je kunnen opbouwen. Tot slot kun je geheel anoniem bestanden downloaden omdat je werkelijke IP-adres niet bekend is.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Nederlands voetbal kijken in het buitenland dankzij VPN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *