Steeds meer mensen kopen tegenwoordig een smartwatch. Waarom? Omdat het zo handig is om er een te hebben. Het is namelijk niet zomaar een digitaal horloge, maar zoveel meer! Nadat je hem hebt gepaird met je telefoon, ben je klaar om aan de slag te gaan.

Gezondheid en sport

Als je wilt afvallen, dan kun je met je smartwatch calorieën tellen en je gewicht bijhouden. Bij een Android telefoon kun je Google Fit gebruiken om je smartwatch om te toveren in een fitness coach. Ook de iPhone heeft de optie om met de fitness app op de telefoon de smartwatch als coach te gebruiken.

Voor de sporter is een smartwatchmodel speciaal voor sporters een goede optie. Deze is namelijk uitgerust met een hartslagmeter, gyroscoop en een snelheidssensor. Je kunt hiermee je sporttrainingen en -prestaties bijhouden. Zo bouw je een dossier voor jezelf op en heb je dat altijd bij de hand.

Zakelijk

Voor een zakelijke gebruiker zijn er andere modellen op de markt, die meer geschikt zijn voor het lezen en beantwoorden van berichten. Op deze modellen kun je vaak ook allerlei productivity apps downloaden.

Just for the fun of it

Natuurlijk hoef je niet persé een sporter of zakenman/-vrouw te zijn om een smartwatch te bezitten. Voor iedereen is een smartwatch niet alleen handig omdat je je mails kan lezen zonder je telefoon uit je zak of tas te halen, het is ook gewoon leuk om er een te bezitten. Je kan muziek luisteren, een spelletje doen om even wat tijd te doden, notities er op zetten of je digitale boodschappenlijstje op de smartwatch gebruiken in de supermarkt. En dat zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Modellen

Er is een enorme keuze aan modellen op de markt, de meeste zijn te koppelen met zowel Android als IOS (Apple iPhone) smartphones.

Zo is er bijvoorbeeld de Garmin Vivoactive 4. Misschien ken je dit merk van de navigatieapparatuur. Met deze smartwatch kan niet gebeld worden. Wel interessant om te weten is dat deze smartwatch onder water gebruikt kan worden.

Waarschijnlijk heb je gehoord van de Fitbit. Dit merk heeft in de loop van tijd naam gemaakt onder de smartwatches. De Fitbit Versa 2 is een goede smartwatch voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven. Je kunt je dagelijkse activiteiten meten, maar ook bijhouden hoe je hebt geslapen. Wil je gaan joggen, dan moet je echter wel de telefoon meenemen. Deze Fitbit heeft namelijk geen GPS-sensor en gebruikt die van je telefoon.

Voor de Apple fan is er de Apple Watch SE. Dit is een mooie smartwatch met een groot retinadisplay. Ook met deze watch kun je je dagelijkse activiteiten bijhouden. Verder biedt dit model tientallen verschillende work-outs. En voor de sportieve zwemmer is deze uitermate geschikt, want de smartwatch kan tot 50 meter onder water. Mocht je modieus zijn ingesteld: bij dit Apple model kun je de bandjes wisselen naar eigen smaak. Er is volop keuze, kijk voor Apple Watch SE 40mm bandjes bijvoorbeeld op deze website. Het is leuk om bandjes in verschillende kleuren en stijlen te hebben, zodat je deze altijd kan combineren met je kleding.

Uiteraard heeft de andere smartphonegigant naast Apple, Samsung, ook mooie smartwatches, zoals de Galaxy Watch Active 2. Leuk detail bij deze watch is dat hij een tikkend geluid heeft, net als een traditioneel horloge. Deze smartwatch is ook uitermate geschikt voor de sportieveling, met verschillende trainingsprogramma’s, ook voor zwemmers.

Heb je eenmaal je keuze gemaakt, let dan wel op of deze met jouw smartphone te koppelen is.

Zoals je ziet, heeft een smartwatch heel veel voordelen ten opzichte van het traditionele horloge. Heb je interesse er een aan te schaffen, dan ben je na dit artikel misschien enthousiast geworden om er toch een aan te schaffen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De voordelen van een smartwatch

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *