Na het spelen van een voetbalwedstrijd is het belangrijk dat je gelijk aan het herstel denkt. Het herstel is belangrijk voor het voorkomen van blessures en het soepel houden van je lichaam.

Voor het bevorderen van het herstel is het belangrijk de juiste voeding binnen te krijgen en het doen van een cooling-down. Ben je niet actief bezig met je herstel na de wedstrijd, dan dit leiden tot spierpijn en op de langere termijn blessures.

Voeding

Voor het bevorderen van het herstel is het essentieel om gezonde voeding binnen te krijgen.

Na een wedstrijd zijn je koolhydraat reserves leeg geraakt, deze zul je weer moeten aanvullen. Pasta, rijst, havermout en brood bevatten veel koolhydraten.

Daarnaast moet je ook eiwitten nemen, want deze zorgen voor jou spierherstel. Kwark, ei en kip bevatten veel eiwitten. Het eten van rijst met kip na een wedstrijd is dus een gouden combinatie.

Fitness supplementen

Kan je niet voldoende eiwitten halen uit je normale voedsel dan kan je altijd overwegen om fitness supplementen zoals proteine shakes te kopen. Dit zijn meestal eiwitten in de vorm van poeder die je kan mixen met melk of water.

Je hebt whey protein, dit ontstaat bij het productie proces van zuivel en bevat veel eiwitten. Ook heb je caseine, dit is een eiwitbron die langzaam wordt opgenomen. heel handig voor het slapen gaan dus. Voor meer informatie kan je terecht op

Caloriebehoefte berekenen

Voor het herstel is het ook goed om te weten wat je caloriebehoefte is. Weet je dit niet en eet je minder dan je caloriebehoefte op de dag van de wedstrijd en de dagen erna, dan kan dit je herstel wel eens in de weg zitten.

Jouw caloriebehoefte hangt af van een aantal factoren, zoals; leeftijd, lengte, gewicht, hoe actief je bent en je ruststofwisseling. Je ruststofwisseling is het aantal calorieën dat je verbrand als je de hele dag in je bed zou blijven liggen. Dit zijn namelijk de calorieën die je lichaam verbrand bij ademhalen, je spijsvertering etc. Hier kun je je caloriebehoefte berekenen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Optimaal herstel na een voetbalwedstrijd

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *