Als je sportliefhebber bent, is er week in week uit genoeg te volgen op televisie en het web. Er wordt wereldwijd zo ontzettend veel gesport op allerlei niveaus, dat je er letterlijk hele dagen mee kunt vullen. En dan heb je ook nog internationale toernooien. Tegen het einde van het jaar staat immers het WK voetbal weer op het programma, wat wederom een groot feest belooft te worden.

Je hebt in ieder geval niets te klagen als je graag sport volgt. Alleen als het op voetbal aankomt is er al genoeg te beleven, want er zijn ontzettend veel competities om te volgen. Je kunt het volgen op verschillende manieren doen. Het kijken van de wedstrijden is natuurlijk enigszins vanzelfsprekend, maar als je er dieper in wilt duiken kun je ook het laatste nieuws bijvoorbeeld volgen.

Een andere manier van een mooie sportbeleving voor jezelf creëren is door te wedden op sport. Het is al sinds jaar en dag mogelijk om in te zetten op voetbalwedstrijden. Sterker nog, het is bij bookmakers met afstand het belangrijkste onderdeel. Maar wat maakt wedden op sport nu eigenlijk zo leuk?

Het verhoogt de spanning

Op het moment dat je besluit een weddenschap af te sluiten op een aankomende wedstrijd, heb je er zelf ook wat mee te winnen. Of het nu je favoriete ploeg betreft waarop je inzet of de ploeg waarvan jij de kansen het beste acht… niet langer gaat het alleen om de ploegen zelf. Omdat je er een leuk zakcentje mee kunt verdienen, zorgt deelname automatisch voor een impuls van de spanning.

Dankzij die persoonlijke belangen is de uitslag eens te meer zeer belangrijk en dat maakt ook dat je met meer intensiteit een wedstrijd beleeft. Dit kun je natuurlijk thuis doen op de bank, maar om het af te maken zou je eigenlijk naar de wedstrijd zelf moeten gaan. Niets is zo energiek als tussen de supporters staan en meejuichen.

Je kunt er flink mee verdienen

Het bijkomende element is natuurlijk dat je inzet op een wedstrijd met als doel er een slaatje uit te slaan. Je bent afhankelijk van hoe de ploeg waarop je hebt ingezet presteert op het veld en dat op zichzelf zorgt voor de omschreven spanning. Na afloop van de wedstrijd zul je eventuele winst gelijk ontvangen, wat naar ratio van de quotering wordt uitbetaald.

Dit wil zeggen dat als je inzet op een wedstrijd, je dat tegen bepaalde odds doet. Hoe hoger de odds zijn, des te meer winst je boekt. Het is in dat kader echter zo ingericht dat hele hoge odds een minimale kans op winst hebben. Op het moment dat Ajax tegen een kleine lokale club moet spelen, is de kans zeer groot dat Ajax wint. Als je op die ploeg hebt ingezet, zal je winstmarge zeer minimaal zijn.

Zet je op de lokale ploeg in en zij winnen, dan zul je flink meer winst pakken. Dit om de eenvoudige reden dat de bookmaker Ajax als grote kanshebber zag. De kans is natuurlijk zeer klein, maar uitgesloten is het nooit. Desalniettemin raden we je aan om wedtips te gebruiken, want die zijn gebaseerd op statistieken en een rationele benadering. De winst zal wellicht kleiner zijn tegenover het onverwachte, maar op langere termijn kan je er op die manier in potentie veel meer uithalen!

Hoe dan ook, het is een soort kat en muis spelletje tussen jou en de bookmaker, wat het wedden op sport leuk maakt. Beide zijn immers afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd en dat is wat de spanning oplevert!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wat maakt wedden op sport leuk?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *