Voetbaluitslagen voorspellen is een leuke bezigheid. Sommige mensen doen het slechts af en toe, voor anderen is het wekelijkse regelmaat. Tot welke groep jij hoort is niet zo belangrijk. Feit is dat je je elke voorspelling zo gefundeerd mogelijk wil doen. Je wil namelijk het gevoel krijgen dat je een redelijke winkans hebt. Je hebt daar invloed op door je zo goed mogelijk voor te bereiden en je in te lezen. Anders kan je je inzet beter in een collectebakje doen natuurlijk.

Statistische hulpmiddelen

Daarom is het zo leuk dat er met de technologie van tegenwoordig zoveel statistische gegevens online beschikbaar zijn, ook op het gebied van voetbal. Waar je vroeger kranten en voetbalbladen moest uitpluizen, vind je nu met een zoekmachine heel snel wat jou kan helpen bij voetbaluitslagen voorspellen. Er is dus meer dan genoeg informatie beschikbaar, maar wat zijn nu die belangrijkste statistieken? Waar moet jij zeker naar kijken als je je winkans flink wilt verhogen? We zetten de voornaamste voor je op een rij.

Welk team is in vorm?

Natuurlijk kijk je altijd naar de stand op de ranglijst. Als het verschil tussen beide ploegen groot is, lijkt de voorspelling voor de hand te liggen. Anderzijds zijn er altijd verrassingen natuurlijk, en juist daarmee kan je geld verdienen. Daarom is het ook slim om te kijken naar hun resultaten in de laatste wedstrijden. Want wat als die laag geklasseerde ploeg de laatste weken relatief goed presteert of de (sub)topper juist veel punten laat liggen? Wellicht is het verschil in krachtsverhoudingen dan op dit moment toch niet zo groot als de ranglijst weergeeft. Kijk ook eens naar onze data analyses, dat helpt zeker bij het doen van een voorspelling.

Thuis- en uitploegen

De meeste teams halen thuis iets meer punten dan uit. Maar soms is die verhouding anders. Zo zijn er ploegen die thuis bijna onverslaanbaar zijn (en uit minder goed presteren). Andere teams scoren juist voor eigen publiek minder vaak en pakken hun punten juist in uitwedstrijden. 

Kijk dus altijd naar die verhoudingen voordat je je voorspellingen invult. Je kunt je voorspellingen invullen bij je plaatselijke tabakszaak of op websites zoals Bingoal.

Blessures en/of schorsingen

Een topploeg kan zonder twee topspelers een stuk minder sterk zijn. Een laagvlieger is zonder zijn topscorer al bijna kansloos. Kijk dus zeker ook naar schorsingen door een rode kaart of de zoveelste gele. En hoe staat het met de blessures binnen de teams? Kijk ook naar de spelersstatistieken. Een speler die weinig scoort maar veel assists geeft is bijna onmisbaar.

Europese invloeden

Veel spelers dromen ervan om Europees te spelen. Maar ploegen in de diverse Europese toernooien spelen zeer regelmatig doordeweeks. In hoeverre zijn ze het weekend ervoor gemotiveerd in de nationale competitie? En welke invloed heeft een zware midweekse wedstrijd op de prestaties in het volgende weekend?

Resultaten voorgaande jaren

Vaak kan je er geen peil op trekken, soms is er een trend in uitslagen. Zo hebben sommige topteams het traditioneel lastig bij een klein aantal lager geklasseerde ploegen. Zoek dus naar uitslagen, maak geen fouten van voorgaande jaren en wie weet herhaalt die laagvlieger zijn stunt opnieuw.

5/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Welke statistieken zijn belangrijk voor voetbal voorspellingen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *