PSV heeft een turbulente periode achter de rug. Het hoogtepunt met de winst van de Johan Cruijff schaal kwam al snel ten einde tijdens de Champions League kwalificatie. De wedstrijd tegen FC Rangers werd verloren waarmee PSV een slordige 30 miljoen euro mis liep. Van Nistelrooy en zijn team kijken daarom maar al te graag naar de toekomst, maar hoe rooskleurig ziet die toekomst eruit? Een bookmaker expert vertelt ons hoe we hiervoor bookmaker quoteringen kunnen gebruiken.   

De waarde van quoteringen

De meeste mensen weten wel wat quoteringen zijn. Dit is een cijfer dat de mogelijke winst van een weddenschap uitdrukt. Heeft een wedstrijd van team A tegen team B bijvoorbeeld de volgende quoteringen: team A (1.60) en team B (3.40), dan ontvang je 1.60x je inzet bij winst van team A en 3.40x je inzet bij winst voor team B als je hierop hebt gewed. Niet zo ingewikkeld zou je zeggen.

Sander is blogger op een bekende bookmaker bonus website en vertelt ons meer over hoe we quoteringen kunnen gebruiken om voorspellingen over resultaten te doen. “Het werkt heel simpel zegt hij, een quotering drukt niet alleen de mogelijke winst uit van een weddenschap, maar ook de kans dat deze uitslag realiteit wordt.” 

Sander vertelt dat bookmakers meer risico in een weddenschap belonen met een hogere quotering omdat de kans kleiner is dat deze weddenschap uitkomt. Bookmakers hebben ingewikkelde tools die veel geld kosten om uitslagen te voorspellen en maken daar gretig gebruik van om geld te verdienen. Een quoteringanalyse kan hierdoor helpen om de kans op uitslagen grofweg vast te stellen. 

PSV speelt in de Eredivisie en Europa League en voor beide competities kunnen we uitslagen voorspellen door simpelweg naar de quoteringen te kijken. We kijken hiervoor bij de quoteringen van TOTO, een van de bekendste bookmakers van Nederland.

Resultaten in de Eredivisie

In de Eredivisie behoort PSV al jaren tot de favorieten. Dit zien we ook terug in de quoteringen op korte en lange termijn.

Op het moment van schrijven staan de quoteringen van de wedstrijd van FC Twente tegen PSV op (3.75) en (1.92). PSV tegen RKC staat daarbij op (1.14) en (15.25). Voor beide wedstrijden is PSV dus de duidelijke favoriet en de kans is daarmee groot dat de toekomst er op korte termijn rooskleurig uitziet.

Op de lange termijn ziet het er ook goed uit voor de Eindhovenaren. Volgens TOTO eindigt de club waarschijnlijk op een tweede plek maar maakt ook serieus kans op het kampioenschap. De quoteringen voor winst van de Eredivisie staan namelijk op: Ajax (1.55), PSV (2.55), Feijenoord (10.50).  

Resultaten in de Europa League

In de Europa League is de voorspelling tegen Bodo/Glimt ook erg goed. De quoteringen staan op: Bodo/Glimt (7.10) en PSV (1.39). Een ruime kans op winst dus.

Op de lange termijn zijn de kansen voor PSV in de Europa League een stuk minder goed. PSV staat op de zevende plek als favoriet om de Europa League te winnen achter Arsenal (5.25), Manchester United (6.50), AS Roma (11.00), Lazio Roma (17.00), (Real Betis 17.00), Real Sociedad (17.00) en pas dan PSV met (23.00). 

Conclusie: Hoe ziet de toekomst van PSV eruit?

De toekomst van PSV ziet er volgens TOTO op de korte termijn goed uit. Zowel binnen de Eredivisie als de Europa League staat er winst op het menu. 

Op de lange termijn wordt het echter lastiger. Hoewel PSV binnen de Eredivisie een goede kans maakt om de eerste plek binnen te slepen, zijn ze binnen de Europa League volgens de bookmaker kansloos. 
Wil je zelf een quoteringanalyse doen bij andere bookmakers of voor een ander team? Dan vind je hier een overzicht van de beste bookmakers waar je zelf quoteringen kunt vergelijken.  

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Hoe ziet de toekomst eruit voor PSV? Welke resultaten kunnen we verwachten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *