Het spelletje voetbal is over de hele wereld al de grootste sport. Desondanks zijn dit vooral de mannen die de sport beoefenen. In de afgelopen jaren is het vrouwenvoetbal vors gestegen. Al helemaal in ons eigen kikkerlandje. Maar waardoor bevorderd zich het nu zo snel?

Door de resultaten van onze eigen oranjeleeuwinnen en vrouwen die hun eigen weg gaan bewandelen. De dames doen het dat ook uitermate goed tegen de anderen vrouwelijke landen. Om de ontwikkeling voort te zetten, moet de KNVB en het vrouwenvoetbal zich blijven overtreffen. Feitelijk gezien is het nog een mannenwereld, waarbij de vrouwen op heden niet onderdoen voor de heren.

Uit hoeveel spelers bestaat het vrouwenelftal?

Er spelen maar liefst 23 dames voor ons op heden in de strijd voor de titels. Daarnaast zijn er ook nog 4 belangrijke stafleden die hun steentje bijdragen. Hieromheen zitten natuurlijk ook nog allemaal mensen die de Nederlandse vrouwen helpen naar het kampioenschap. Klik hier voor de opstellingen van de gespeelde duels tot nu toe: opstellingen leeuwinnen.

De historie van 2017

Iedereen was door het dolle heen in Nederland. Want dit hadden we maar een keer eerder meegemaakt. Dit was bij de mannen in 1988, dat is dus al een hele lange tijd terug. Op 6 augustus 2017 was de grote dag van het Nederlandse vrouwenvoetbal op een EK. Dit niveau hebben ze de afgelopen jaren goed doorgetrokken. De finale was tegen Denemarken, de vrouwen werden met 4-2 Europees kampioen. Op het toernooi is onze Lieke Martens uitgeroepen tot beste speler van het toernooi in 2017. De doorgetrokken reeks leidde tot een tweede plek op het WK in 2019.

Vrouwenvoetbal ranglijst

De Nederlandse vrouwen hebben nog maar 3 landen boven hun staan. Het Nederlandse vrouwenvoetbal staat op heden op nummer 4 van de FIFA. De landen die op in de top 3 staan, zijn zeker niet de minste. Amerika op plek een, Duitsland op plek twee en Frankrijk op de derde plek. Om hoger op de ranglijst te komen, moeten er kampioenschappen gewonnen worden. De beste halen kunnen namelijk alleen maar in aanraking komen voor de eerste plaats. Het WK van 2019 was dus tegen Amerika.

Feitjes over de vrouwelijke eredivisie

Er zijn 8 teams die deelnemen aan de vrouwen eredivisie. Hierin strijden FC Twente, PSV en AJAX de afgelopen jaren om de titel. De reden van de magere opkomst is het financiële plaatje bij de verenigingen. De animo stijgt, maar de hoofdzaak ligt voor veel clubs nog altijd bij het mannenvoetbal.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 4 feiten over het vrouwenvoetbal

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *