Een WK-voetbal: één van de mooiste evenementen die er bestaat op deze wereld. Het is weer bijna zover totdat de eerste bal getrapt gaat worden in het zonovergoten Qatar. Op 21 november gaat het WK officieel van start in het kleine oliestaatje en de start van het WK zal zeker niet zonder ophef zijn.

Vanaf het moment dat Qatar verkozen is tot WK-land is er enorm veel te doen over geweest met betrekking tot zaken die weinig met voetbal te maken hebben. Ondanks de vele controverses die er hebben gespeeld de afgelopen jaren, gaat het WK voetbal natuurlijk gewoon door en dat brengt ook veel leuks met zich mee. In dit artikel zal ik kort 5 leuke dingen bespreken die jíj in de gaten moet houden tijdens het WK in Qatar.

WK bal 2022

Het is altijd interessant om te kijken met welke bal er zal worden gespeeld op een WK en er is dan ook vaak veel om te doen. Veel mensen zullen de namen ‘Jabulani’ en ‘Brazuca’ dan nog ook goed herkennen, dit waren de ballen van eerdere WK’s.
De WK bal 2022 in Qatar heet ‘Al Rihla’, dit betekend ‘reis’ in het Arabisch en staat symbool voor de Arabische cultuur en architectuur. Deze bal is gemaakt door het merk Adidas.

Stadia

Qatar is van origine een ware woestijn en er was dan ook wel wat voor nodig om dit om te gooien tot een WK-land. Qatar heeft dan ook in de aanloop naar het WK acht stadions nodig en de meeste hiervan zijn onlangs pas gebouwd en dus gloednieuw. De stadions zijn zeer modern en een prachtig staaltje architectuur, zeker iets om in de gaten te houden dus.

3. Italië

Dit is misschien niet zozeer iets wat je tijdens het WK in de gaten kan houden, maar het is toch zeker even waard om op te noemen. De grote winnaar van het voorgaande EK, zal niet mogen deelnemen aan het WK in Qatar van 2022. Italië, wat toch wel een écht voetballand is, heeft zich niet weten te kwalificeren voor het grootste voetbaltoernooi van de wereld.

4. Messi en Ronaldo

Zowel Argentinië en Portugal hebben zich weten te kwalificeren voor het WK in Qatar en dat is maar goed ook. Dit betekent dat we de twee beste voetballers van de wereld ook weer in actie gaan zien op het komende WK: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Gezien de leeftijd van beide heren, is de kans groot dat we deze twee grootheden de komende zomer voor het laatst op een WK in actie zien.

5. Mascotte

Net zoals op elk WK voetbal, is er ook dit jaar weer een mascotte. De mascotte is een spook genaamd La’eeb en deze staat voor energie en vreugde binnen het voetbal.

2/5 - (3 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 5 leuke dingen om in de gaten te houden tijdens het WK in Qatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *