Het WK in Qatar, is officieel het eerste WK dat zal plaatsvinden in de winter. Bij een nieuw WK hoort natuurlijk een nieuw organisatieland, maar ook de truitjes van de voetbal spelende landen worden geüpdatet. Sommige landen laten hun spelers hiermee stralen terwijl andere landen zorgen voor gefronste wenkbrauwen. Desondanks maakten we een top 5 van de shirts die volgens ons het mooiste zijn en die dus ook besproken moeten worden.

Nederlandse leeuwen schitteren, Nederland

Deze titel mag je best letterlijk nemen. Dat het Nederlands elftal vergeleken wordt met de oranje leeuwen is niks nieuws. In het nieuwe shirt staat dit dan ook centraal. Nederland koos namelijk voor de vacht van een leeuw in hun shirt motief. Deze accenten zijn zeer bijpassend en origineel, hierdoor is het Nederlands elftal shirt een plaats in de top 5 waard.

Mexico valt op!

Mexico komt terug met een groen shirt! Niet de kleur maar wel het motief zorgt voor een plaats in de top 5. In het motief is namelijk een gevederde hoofdtooi verwerkt. Zeer typisch Mexicaans, het motief loop door van de borst tot bovenrug. Daarnaast pronkt het shirt op de linkerborst met het nieuw logo van de Mexicaanse voetbalbond. Deze wordt gekenmerkt door een groene adelaar, geïnspireerd door de kunst van de Azteken en Maya’s.

Vlammende rode duivels, België

Wie rode duivels zegt, zegt een rood-zwart shirt. Dit hebben de ontwerpers dan ook zo gelaten. Echter is er een belangrijk verschil in motief. Zo is er een vlammenprint toegevoegd aan de mouwen. Een zeer gedurfd accent, dat zeker niet bij iedereen in de smaak valt. Echter valt het Rode duivels shirt bij ons wel in de smaak, en jij, wat vind jij van dit shirt?

Ghana laat kleuren leven

Dat Afrika voor kleur en dansen staat moeten we je niet meer uitleggen. Ghana besloot dan ook om een witte kleur op te vullen met de elementen en kleuren die terugkomen in hun nationale vlag. De ster staan ook centraal in het midden, rond de hartstreek.

Zuid-Korea laat wenkbrauwen fronsen

Op het WK kunnen we met zekerheid zeggen dat je niet langs één shirt kan kijken. Namelijk dat van Zuid-Korea. Ze kozen dan ook voor een felle rode kleur als thuisshirt. Voor het uitshirt kozen ze voor een zwart shirt met kleurrijke accenten.

Kortom, het controversiële WK krijgt een gekleurd randje door de prachtige shirts. De meeste shirts hebben een doorlatend motief, zoals bijvoorbeeld bij het Nederlands elftal. Daarnaast zijn er landen die voor hetzelfde motief als andere jaren kiezen. Denk maar aan landen zoals; Argentinië, Kroatië, Brazilië etc. Verder zullen vooral de thuisshirts te zien zijn, het uitshirt is enkel en alleen te zien als de kleuren van beide landen teveel op elkaar lijken. Bv. Moest Nederland tegen England spelen (rood-oranje). Ten slotte zijn we benieuwd welk shirt jij het mooiste vindt en welk land jij vindt dat het meeste kans maakt op de wereldtitel.

5/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De 5 mooiste landen tenues op dit WK, ontdek je hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *