1. Overige

Wed als een pro – Twee beproefde strategieën om te wedden op voetbalwedstrijden

Voetbal zorgt voor hoogoplopende passie. Clubliefde is geen loos begrip; voetbalfans volgen vaak al vanaf de kinderjaren hondstrouw dezelfde voetbalploeg, en uitzinnige vreugde en bijtende teleurstelling liggen soms maar een centimeter uit elkaar. Niet verwonderlijk dat voetbalfans graag een gokje wagen. Wedden op je favoriete team maakt een wedstrijd extra spannend. Niets zo leuk als een overwinning van jouw team vieren met geld dat je daardoor gewonnen hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook regelmatig wint? Een goede tactiek helpt je alvast een heel eind verder. Tijd om dieper in te gaan op twee beproefde wedstrategieën. 

1. De verdubbelingsstrategie

De verdubbelingsstrategie is overgewaaid van casinospelletjes zoals blackjack en roulette, maar de tactiek doet het ook prima bij voetbalwedstrijden. Het mooie van de verdubbelingsstrategie zit ‘m in haar eenvoud. Je hoeft geen voetbalanalist te zijn om met deze tactiek te wedden. Het enige wat je moet doen is je inzet verdubbelen als je een weddenschap verliest. En dat doe je tot je een weddenschap wint.
Er is maar één belangrijke voorwaarde: zet alleen maar in op weddenschappen die bij winst minimaal het dubbele van je inzet uitbetalen. In theorie kan je met de verdubbelingsstrategie nooit verliezen. Een voorbeeldje: op 24 maart speelt Ierland tegen Wales. Betway geeft Ierland een notering van 2,5 bij winst. Dat betekent dat als Ierland wint, je jouw inzet 2,5 keer terugverdient. Een prima kandidaat dus om de verdubbelingsstrategie uit te proberen.
De catch: wil je het systeem volhouden, dan heb je een enorme bankroll nodig. Het is dus een goede aanpak op korte termijn, maar minder geschikt op lange termijn. Doordat je bij verlies telkens je inzet verdubbelt, kunnen de bedragen heel snel oplopen. Begin dan ook best met een klein bedrag en speel met veilige marges.

2. Value betting

Is de verdubbelingsstrategie bij uitstek geschikt voor de occasionele gokker die het graag simpel houdt, dan is value betting voor de echte voetbalfanaat. Bij weddenschappen draait het allemaal rond de ‘odds’ of noteringen, dat is het getal dat bepaalt hoeveel winst je met jouw inzet kan halen.
Wie aan value betting doet, probeert noteringen te vinden die te hoog of te laag staan. Met andere woorden, je profiteert van kleine (of grote) fouten die de bookmakers maken. Dat vereist weliswaar een hoop voetbalkennis, maar is wel volgens sommigen de enige manier om op lange termijn winst te maken met voetbalweddenschappen.
Bookmakers zijn experts in het opstellen van noteringen, maar ook zij kunnen niet alles zien. Misschien is er wel een sterspeler onverwacht geschorst, of zijn er strubbelingen in de club waardoor er een aantal spelers staken? Er zijn een heleboel factoren die een significante invloed hebben op einduitslag.
Het komt er daarom op neer om je volledig te verdiepen in een club of competitie. Hierdoor leer je na verloop van tijd om op je eigen inschatting van een wedstrijd af te gaan. De belangrijkste vraag die een value gokker zich stelt, is of de noteringen van een bookmaker overeenkomen met zijn of haar eigen kansberekening.
Om value betting iets concreter te maken geven we een voorbeeldje. PSV speelt tegen Ajax en jouw favoriete bookmaker geeft PSV een quotering van 3,20. Dat zet je om in een percentage met de formule 1 / notering * 100. In dit voorbeeld denkt de bookie dus dat PSV 31,25% kans heeft op winst (1 / 3,20 * 100). Maar jij, als oplettende lezer van Tussen de linies, weet dat een topspeler van Ajax zich net geblesseerd heeft. Volgens jou is daarom de kans dat PSV wint 50%. De bookmaker heeft PSV dus ondergewaardeerd. Jij ruikt je kans en plaatst je weddenschap.
Veel online wedkantoren geven bovendien een mooie inschrijvingsbonus. Zo kan je meteen aan de slag en loop je niet te veel risico op geldverlies. Wie het dus slim aanpakt, kan best wat geld verdienen met zijn voetbalkennis.

5/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wed als een pro – Twee beproefde strategieën om te wedden op voetbalwedstrijden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *