1. Geen categorie

De meeste WK finales werden gespeeld door deze landen

Deze 5 landen speelden in de meeste WK finales

Al jaar en dag organiseert het Wereldvoetbalbond FIFA elke vier jaar de wereldkampioenschap voetbal, beter bekend als het WK voetbal. Deze evenementen worden al sinds begin 1900 georganiseerd, een leven zonder voetbalkampioenschappen is tegenwoordig dan ook ondenkbaar. In al die jaren is er veel gebeurt en hebben voetbaltoeschouwers de meest spraakmakende wedstrijden kunnen aanschouwen. Vaak zijn deze memorabele wedstrijden de finales van het WK. De reden dat men zo enthousiast raakt om de finale te bereiken en mogelijk zelfs te winnen is door het opkomende gevoel van nationalisme. Zo zie je dat alle concurrentie tussen de clubs in de Eredivisie tijdelijk vergeten worden op het moment dat Nederland speelt in het WK. Van enthousiasme om het eigen land te zien winnen, ontstaat er een soort oranjegekte. Iedereen draagt kleren in de kleuren van Nederland en schreeuwt uit volle borst het volkslied mee, althans voor hoever men dit kent. Dit zie gedrag zie je terug bij alle landen die meedoen aan het WK voetbal en mogelijk de finales. Het fanatisme van de landen is onevenaarbaar in welke sport dan ook. De strijd begint al bij de bekendmaking van de WK poule. Alleen nu is de grote vraag; Welk land heeft door de jaren heen de meeste finales gespeeld en gewonnen?

Nederland

Ons kleine kikkerlandje staat met op de lijst met het totale aantal van 3 finalewedstrijden. Zo hebben onze Nederlandse spelers een groot aantal teams doen rennen voor hun geld. Echter is dit nog niet gebleken in de finales zelf. Helaas heeft ons land nog geen titel weten te bemachtigen. Dit jaar is het zelfs zo dat Oranje niet speelt tijdens het WK.

Argentinië

Dit land heeft door de jaren heen 5 keer een WK finale mogen bijwonen en daarvan hebben de Argentijnen twee wedstrijden gewonnen. De laatste overwinning werd geleid door de welbekende Diego Maradona in 1986. Deze finale vond plaatst in het Aztekenstadion in Mexico, en de wedstrijd werd gespeeld tegen West-Duitsland. De eindstand was 3-2 in voordeel van Argentinië. Afgelopen WK won Duitsland echter van Argentinië in de WK finale in Brazilië. Eerder won het land al de WK titel in 1978. Het WK werd toen in eigen land georganiseerd, memorabel voor de toeschouwers.

Italië

Het land vol cultuur en passie voor voetbal heeft zichzelf in maar liefst 6 WK finales mogen bewijzen. Van die 6 WK finales wonnen de Italianen er 4, een behoorlijke prestatie dus. De meeste recente overwinning vond plaats in Duitsland. Hier bleek Frankrijk niet tegen de nagelbijtende druk aan te kunnen van strafschoppen. De Italiaanse spelers scoorde namelijk al hun schoten op doel, en wonnen daardoor hun vierde titel!

Brazilië

Brazilië laat al jaren zien dat zij beschikken over de beste voetballers van de wereld. Zo vocht het land zich in 7 WK’s naar de finale. Van deze 7 finales wonnen de Brazilianen 5 wedstrijden, vele zien dit als een bewonderingswaardige prestatie. Toch hebben zij niet de meeste finales kunnen bijwonen, dit waren namelijk onze Duitse onderburen.

Duitsland

De meeste gespeelde WK finales werden gespeeld door Duitsland, dit wil echter niet zeggen dat zij ze allemaal gewonnen hebben. In de jaren: 1954, 1974 en 1990 wonnen de Duitsers de cup. Tot de frustratie van sommige wonnen zij ook het afgelopen WK in Brazilië. Hier stuurde zij de Argentijnen naar huis door een overwinning van 1-0. Deze overwinning werd behaald door een doelpunt van Mario Götze in de 113e minuut.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De meeste WK finales werden gespeeld door deze landen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *