Voor een keeper is de uitrusting zeer belangrijk. Omdat het zijn of haar taak is om zoveel mogelijk doelpunten te voorkomen, moet een keeper in zijn kleding kunnen duiken, springen en ballen vangen en hierbij ook regelmatig harde klappen opvangen. Daarom heeft de kleding een beschermende functie, maar moet ook comfortabel zitten. Lees hier meer over de ultieme uitrusting voor keepers.

Het Keeperstenue

Een goed keeperstenue helpt de keeper door zijn pasvorm en bescherming om betere prestaties te leveren. Het tenue is altijd in een andere kleur uitgevoerd dan de shirts van het eigen team en het team van de tegenstanders. Als keeper mag je zelf kiezen of je graag met een korte of lange shirt en broek speelt.

Goede keepershandschoenen

Goede keepershandschoenen zijn meer dan alleen bescherming voor de handen en vingers. Goede exemplaren, zoals Stanno keepershandschoenen en Elite keepershandschoenen, geven de keeper extra grip, waardoor je de ook hard geschoten ballen klemvast stopt. Ieder keeper kiest zelf zijn favoriete handschoen, waarbij vooral het dempende materiaal verschil maakt.

De eigen voorkeur is leidend. De gehele handschoen kan met foam bedekt zijn, of juist enkele gewenste delen. Hyper Foam heeft en goed dempend vermogen en is geschikt voor ieder weertype. Een keepershandschoen met Aqua Foam zorgt bij natte weersomstandigheden voor 25% meer grip. Soft Foam kom je veel tegen in de keepershandschoenen voor junioren. Een handschoen met Super Soft Profi Foam is gemaakt met het beste dempende materiaal.
Daarnaast is er keuze uit vele kleuren, afmetingen en pasvorm. Het stiksel kan zowel naar binnen als naar buiten gestikt zijn.

Veilige scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn voor alle spelers op het veld, dus ook voor de keeper verplicht om te dragen. In een contactsport, zoals voetbal, zorgen scheenbeschermers dat je minder snel een scheenbeenblessure oploopt. Als keeper, waarbij de tegenstander soms met de noppen vooruit naar je toe glijdt, is deze bescherming extra belangrijk. Het materiaal waarmee de scheenbeschermers zijn gemaakt verschilt behoorlijk. Er zijn harde tot zachte exemplaren verkrijgen die wel of niet zijn voorzien van een extra dempende laag. Kies als keeper voor een scheenbeschermer met en maximale bescherming, zonder dat dit je bewegingen tijdens het spel belemmerd.

Voetbalschoenen

In principe zijn er geen speciale voetbalschoenen voor keepers verkrijgbaar. De pasvorm is belangrijk, maar zeker ook de grip die de noppen bieden. Kies je voor een schoen waarbij je de noppen kunt verwisselen, dan ben je op iedere ondergrond en weertype verzekerd van de beste stabiliteit.

Zomer en winter uitrusting

Een keeper beweegt tijdens de wedstrijd veel minder dan de veldspelers. Vooral tijdens de koude en natte winterperiode kun je snel afkoelen, wat de prestatie geen goed doet. Kies tijdens deze periode voor een trui, broek en handschoenen met een betere isolatie. Een goed alternatief is het dragen van thermo-ondergoed.

4.8/5 - (63 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De ultieme uitrusting voor een keeper

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *