Elke echte voetballer houdt van lekker bewegen en sporten. Niet alleen tijdens het spelletje zelf, maar ook in de vrije tijd eromheen. Er zijn gelukkig diverse leuke en sportieve activiteiten die je kunt doen naast je voetbalcarrière. Maar wat zoal? Wat zijn de leukste hobby’s die je naast je carrière als voetballer kunt uitoefenen? In dit overzichtje hebben we de belangrijkste sportieve hobby’s voor je op een rijtje gezet, zodat je naast het voetballen ook nog een beetje in beweging blijft.

1. Volg een serie kitesurflessen

Woon je in de buurt van een groot meer of aan de kust? Dan is het leuk om kitesurflessen te gaan volgen. Je bent zo volop in beweging en hebt de garantie op een hoop actie. Wat kitesurfen zo leuk maakt, is dat je bij winderig weer lekker over de golven kunt razen voor je ontspanning. Kitesurfen is niet duur en zorgt dat je naast het voetballen ook op het water sportief kunt blijven.

2. Een of meer parachutesprongen doen je altijd goed

Wat ook supergaaf is om te doen naast je voetbalcarrière is een parachutesprong cursus volgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één sprong te maken, maar er is niks leuker dan te kiezen voor een serie sprongen achter elkaar. Je wordt dan een steeds betere parachutist. Het mooie aan parachutespringen is de adrenaline die door je lichaam raast, evenals het magnifieke uitzicht dat je hebt als je door de lucht zweeft.

3. Koop een racefiets en leef je uit

Heerlijk racefietsen is ook een gave sportieve activiteit naast het voetballen. Koop daarom een racefiets en maak mooie fietstochten door de natuur. Naast het mooie natuuruitzicht kun je de benen lekker losgooien en ben je sportiever dan sportief bezig. En dat is goed voor je lichaam en je geest!

4. Hardlopen: lekker sportief én goedkoop

Als extra hobby naast je voetbalcarrière is hardlopen een prima initiatief. Je kunt je benen en conditie met hardlopen optimaal trainen en sterker maken. Verder is hardlopen goedkoop. Je hebt er feitelijk alleen maar een paar hardloopschoenen voor nodig om deze sport uit te oefenen. Dus koop een setje sportieve sneakers en geniet van heerlijk ontspannen hardloopsessies in de natuur. Woon je aan het strand? Dan is het heerlijk om door de duinen te lopen en alle stress van je af te rennen!

5. Golfen: een sport voor iedereen

Ten slotte staat golven in onze top 5. Dit is een sport die vroeger alleen voor de elite was, maar tegenwoordig eigenlijk voor iedereen. Er zijn niet voor niets veel professionele voetballers die ervoor kiezen om naast hun carrière te gaan golven.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 5 leuke hobby’s naast je voetbalcarrière

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *