Het Engelse voetbal, de Premier League worden wereldwijd erkend als de beste voetbalcompetitie in de wereld. Spelers van over de hele wereld dromen ervan om op beroemde velden te spelen zoals Old Trafford, Stamford Bridge, Anfield et cetera. De Premier League is de meest bekeken voetbalcompetitie in de wereld, zo populair dat het wordt uitgezonden in meer dan 212 landen met een potentieel televisiepubliek van 4,7 miljard mensen.

Dit seizoen is het seizoen waarin de Premier League in volle glorie terugkeerde, de stadions zijn weer open en de meest toonaangevende competitie ter wereld belooft weer een spektakel te worden. Naast de altijd  spannende titelstrijd en de vele topspelers is de ultieme voetbalsfeer beleving zeker gegarandeerd.

Een beetje geschiedenis:

In mei 1992 werd de Premier League opgericht als een N.V., met locatie Ashton Gate. Met een nieuwe competitiestructuur, dit betekende dat de Premier League zou opereren als een enkele divisie en de voetbalcompetitie uit drie subdivisies zou gaan bestaan. De nieuw opgerichte Premier League stemde in met een promotie- en relegation systeem met drie teams die degraderen en drie teams die erbij komen elk jaar. Belangrijk was dat de nieuwe Engelse Premier League clubs zelf over televisiedeals en sponsors konden onderhandelen en de clubs zo in staat werden gesteld om deel te nemen aan de bloeiende industrie van sportuitzendingen. De Premier League was een groot succes en clubs profiteerden van massale investeringen, verbeterde stadions en faciliteiten voor de spelers en fans. Door de gestegen opbrengst van televisie, sponsors en wereldwijde zichtbaarheid begonnen er al snel grote namen uit het buitenland bij EPL teams te komen en de fans op te winden met hun vaardigheden van wereldklasse.

Nederlandse spelers in de Premier League:

Het is altijd leuk om een buitenlandse club te volgen als er een Hollander meedoet, je voelt je verbonden met een landgenoot als je hem van dichtbij meemaakt in een ander land. Er spelen een hoop Nederlanders in de Premier League, Virgil van Dijk is het mooiste voorbeeld. Andere noemenswaardige Nederlanders in de Premier League zijn: Donny van de Beek bij Manchester United, Hakim Ziyech bij Chelsea, Tim Krul bij Norwich City, Anwar El Ghazi bij Aston Villa, Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur, Joël Veltman bij Brighton, Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald bij Crystal Palace en nog meer. 

Voetbalreizen & tickets:

Tickets voor de Premier League wedstrijden zijn verkrijgbaar bij de individuele clubs en een aantal tussenpersonen. Vaak kunnen seizoenkaarthouders, om hun loyaliteit te belonen, tickets voor wedstrijden kopen tot aan een week op voorhand, voordat ze beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Je kunt de kalenders van je favoriete clubs bekijken door naar de website van de club te gaan of naar fan websites, om zo je voetbalreis te plannen.

Altijd al eens een Premier League voetbalwedstrijd willen bezoeken? Voetbalreis.nl verzorgt compleet verzorgde voetbalreizen & tickets naar de Engelse voetbalcompetitie. De vele topvoetballers, de enorme voetbalstadions en de klassieke Engelse voetbalsfeer is een bezoek aan de Engelse Premier League razend populair onder de Nederlandse voetbalsupporter. Onze voetbalreizen naar Engeland zijn de beste geboekte reizen.

5/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: De Engelse topcompetitie: de Premier League

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *