1. Overige

Waarom sport betting in Engeland zo populair is

Een van de populairste manieren van gokken in Engeland is sport betting, ofwel: gokken op de uitslagen of het verloop van sportwedstrijden. Dat kan gaan om allerlei sporten, zoals voetbal, paardenraces of tennis. Ho kan het dat deze vorm van gokken, sport betting, bijvoorbeeld via een online casino iDeal, bij Engelsen zo geliefd is? En waarom is sport betting in Nederland een lange tijd illegaal geweest?

Met sport betting kan veel geld worden verdiend

Een van de belangrijkste redenen dat veel Engelsen geld inzetten op sport betting is het feit dat er met deze manier van gokken veel geld kan worden verdiend. Met een relatief kleine inleg kun je honderden euro’s (of Engelse ponden) verdienen. Dit is zeker het geval als je een aantal sportuitslagen die onwaarschijnlijk lijken goed raadt. Door bijvoorbeeld in te zetten op vier sportuitslagen met tien euro, kun je al snel een paar honderd euro verdienen als de uitslagen correct zijn. Daar hoef je dus weinig voor te doen, behalve dan dat je wat geluk moet hebben en, ook wel handig, enig verstand van de sport waar je je geld op inzet.

Sport betting is razend spannend

Een groot voordeel van sport betting en een reden voor de populariteit van deze manier van online gokken, is de spanning en sensatie die sport betting oproept bij deelnemers. Juist de onvoorspelbaarheid van sporten als voetbal, Formule 1 of paardenraces roept bij gokkers een hoop spanning op. Het gft een kick om een beetje geld in te zetten op een uitslag en vervolgens te kijken welke kant de wedstrijd opgaat. Veel Engelsen zijn sowieso al ontembare sportfanatici. Het gokken maakt de wedstrijdbeleving voor deze mensen nog groter en mooier.

Meedoen aan sport betting is gemakkelijk

Voordat internet bestond, moest je als deelnemer aan sport betting naar een kiosk of kantoortje om jouw voorspelling van bepaalde sportwedstrijden schriftelijk in te vullen. Tegenwoordig is meedoen aan sport betting gelukkig een stuk gemakkelijker. Je kunt gewoon achter je laptop gaan zitten of je smartphone pakken om wat geld in te leggen, in de hoop op een mooie winst!

Waarom was online gokken tot voor kot in Nederland illegaal?

Online gokken, en dus ook sport betting, is in Nederland lange tijd illegaal geweest. De Kansspelautoriteit (KSA) deelde regelmatig boetes uit aan websites en aanbieders van online sport betting en online gokspelen. Door een veranderde wetgeving is het sinds 2021 mogelijk voor online aanbieders om ook in Nederland mensen online te laten gokken. En sport betting maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

2/5 - (1 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Waarom sport betting in Engeland zo populair is

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *