1. WK 2014

WK-team van de tweede speelronde

108 Goals, falende topspelers en uitblinkende spitsen. Het WK 2014 lijkt garant te staan voor spektakel. Waar het Nederlands elftal met wat geluk van Australië won, regerend wereldkampioen Spanje niet van het indrukwekkende Chili wist te winnen en ook de Engelsen al weten na de groepsfase naar huis te moeten, overtreft het wereldkampioenschap – behoudens een enkele wedstrijd – al haar verwachtingen. Welke voetballers bezorgden ons het meeste kijkplezier en blonken uit tijdens de tweede speelronde van het WK?

Doelman

Waar Guillermo Ochoa bij het beste team van de eerste speelweek nog genoegen moest nemen met een plek op de bank, heeft hij dankzij zijn geweldige prestatie tegen gastland Brazilië een basisplek veroverd. Ochoa hield Mexico met enkele puike reddingen op de been en zorgde er voor dat Los Tricolores een punt overhielden aan het tweede groepsduel. Dat Ochoa per 1 juli zonder club zit, kunnen wij dan ook nauwelijks geloven.

Defensie

Het beste team van de tweede speelweek wordt gekenmerkt door de enigszins bejaarde verdediging. Mario Yepes (38) bleef met zijn Colombia overeind tegen Ivoorkust en speelde zowel Wilfried Bony als Didier Drogba uit de wedstrijd. Dat Yepes, ex-speler van onder meer Paris Saint-Germain en AC Milan, dat op deze leeftijd nog kan, is een uitzonderlijke prestatie en met zijn prestaties op het WK lijkt het dan ook niet lang te duren voordat óók Yepes een nieuwe club vindt.
Rafa Marquez, inmiddels ook al 35 jaar oud, zal de opbouw van ons Tussen de linies-dreamteam verzorgen. Net als keeper Ochoa bleef ook Marquez uitstekend overeind tegen Brazilië. Ondanks dat Rafa door de jaren heen wat aan snelheid heeft ingeboekt, bleek hij veel te sterk voor spits Fred en weerhield hij de Brazilianen van scoren. Gary Medel is de enige twintiger in de achterhoede. De 26-jarige Chileen zorgde er in het duel met Spanje mede voor dat Diego Costa wéér niet tot scoren kwam. Een prima prestatie, gezien het feit dat de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan dit seizoen goed was voor 27 doelpunten in de Primera Division.

Middenveld

Net als de verdediging is ook het middenveld van het beste elftal van de tweede speelronde mediterraans getint. Juan Cuadrado bezet de rechtshalfpositie. Net als Ochoa zat Cuadrado in het beste elftal van de eerste week nog op de bank, maar heeft hij dankzij zijn uitstekende spel in het tweede groepsduel een basisplek weten te veroveren. Cuadrado draaide met enkele dubbele scharen zijn directe tegenstander Boka helemaal dol en leverde de assist bij de goal van James Rodriguez, die in het dreamteam op linksmid staat en daarmee voor de tweede speelronde op rij bij de sterkste elf hoort. Rodriguez, speler van AS Monaco, werd na het duel met Ivoorkust door de FIFA uitgeroepen tot man of the match en leidde de Colombianen bijna eigenhandig naar de overwinning.
Yacine Brahimi en Blaise Matuidi zullen de Colombiaanse flanken ondersteunen. Brahimi, die in het duel met België niet in actie kwam, kreeg tegen het Zuid Korea van assistent-trainer Ton du Chatinier wél speeltijd en presteerde uitstekend. Met zijn doelpunt – de 4-1 – deelde hij de genadeklap uit aan de Aziaten en stelde hij de overwinning van Algerije veilig. Oók Blaise Matuidi scoorde tijdens de tweede speelronde. De dynamische middenvelder, die een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde tegen Zwitserland, schoof de bal met een bekeken schot langs goalie Benaglio. Bravo.

Aanval

Luis Suarez, Karim Benzema en Memphis Depay moeten de doelpunten voor het sterrenteam gaan scoren. Suarez zorgde er met twee prima goals voor dat zijn Uruguay het Engeland van de falende Wayne Rooney uit het toernooi kegelde. Dat het na een knieoperatie een maand geleden nog niet zeker was dat El Pistolero überhaupt aan het WK mee kon doen, maakt zijn prestatie alleen maar knapper. Hoewel Karim Benzema in het duel met Zwitserland een penalty miste, is hij de centrumspits van het elftal van de speelronde. Na de gemiste pingel richtte de spits zich namelijk op en wist hij uiteindelijk toch nog te scoren. Dat zijn tweede goal, gemaakt in de 90e minuut, niet telde, was een fout van scheidsrechter Bjorn Kuipers. Zonde.
Het Nederlands elftal bakte er afgelopen woensdag niet veel van tegen Australië. Met dank aan Memphis Depay werd een 2-1 achterstand echter omgebogen in een 3-2 overwinning. Depay was bij twee van de drie doelpunten betrokken. Gaat hij op deze voet door, verdient hij deze zomer een transfer naar een Europese topclub.

Trainer

Jorge Luis Pinto, manager van Costa Rica, moet het Tussen de linies-sterrenteam naar successen gaan leiden. Waar vooraf zelfs de grootste kenners niet hadden kunnen inbeelden dat de Costa Ricanen zich na twee groepsduels al voor de volgende ronde hadden geplaatst, won de formatie van Pinto zowel van Engeland als van Italië. Hiermee zijn Los Ticos voorlopig dé verrassing van het WK.
WK-elftal-2e-speelronde
Afbeelding met dank aan Bastiaan.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: WK-team van de tweede speelronde

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *