Door duurzaamheid in het voetbal te bespreken, maken clubs zich op voor de toekomst waarin er met een andere blik wordt gekeken naar energieverbruik. We bespreken in deze blog hoe een nieuw systeem verschillende voordelen meeneemt.

Waarom is duurzaamheid een belangrijk thema?

We zien steeds meer om ons heen de impact van klimaatverandering, denk hierbij aan droge zomers, overstromingen en het verdwijnen van plantensoorten. Dit komt door het gedrag van mensen en dus zal iedereen een bijdrage moeten leveren aan het veranderproces, en dat geldt eveneens voor verenigingen. Hun leden maken immers gebruik van methodes die vaak nog inspelen op oude gewoontes.

Groot gebruik

Iedere voetbalclub beheert gemiddeld drie velden waarop hun elftallen trainen en spelen. Deze activiteiten vinden vaak plaats als het licht is ingeruild voor schemering en daarmee lichtmasten noodzakelijk zijn om een partijvorm door te laten gaan. Dit stapelt zich op tot een enorme kostenpost en als voorzieningen dan geen enkel aspect bevatten om duurzaamheid te handhaven, is een oplossing ver weg. Maar we zouden dit onderwerp niet aankaarten als er een alternatief bestond, namelijk ledverlichting voor sportvelden. We leggen uit waarom dit model effectief werkt.

Werking

Ledverlichting verbruikt minder energie dan ouderwetse gloeilampen en zijn daarmee het hulpmiddel om het trainingsschema in stand te houden. De opkomende methode stimuleert energiebesparing onder andere. Hierdoor hoef je geen investering op tafel te leggen om aan dit project te beginnen. Je genereert immers zelf het startkapitaal. Vervolgens besteed je het winstbedrag aan zaken die nog staan op je takenlijstje, zoals de kleedkamers renoveren en beter isoleren. En als laatste vertellen we over het bedrijf die deze transitie uitvoert.

Firefly

Firefly is de speler als het gaat over ledverlichting installeren, aangezien ze de ideale uitvoerders zijn en daarnaast kennis hebben van wettelijke mogelijkheden, zo kun je een subsidie aanvragen als club om eenvoudiger een startdatum te zoeken.
Daarnaast hanteert het bedrijf een pakket waarmee je voor langere tijd de hulp inschakelt van professionals, want er is een garantie van 10 jaar op verlichting en de hoogste kostenbesparing. Verder heb je maar een taak: Firefly contacteren en je wensen uitspreken, daarna stippelen de kenners een traject uit om het eindresultaat neer te zetten.
Dus ben je bijvoorbeeld een voorzitter van een lokale voetbalclub en kijk je naar mogelijkheden om voor jouw teams de modernste faciliteiten aan te schaffen? Neem dan contact op met de ontwikkelaars en dit idee is binnenkort in uitvoering.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Duurzaamheid in het voetbal

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *