1. Overige

Jouw volgende voetbalreis naar Bayern München; een ervaring om nooit te vergeten.

Bayern München: een club met een grote historie

Bayern München, de club uit Duitsland en de gelijknamige stad München, werd al opgericht in het jaar 1900. De club heeft een rijke geschiedenis en daardoor een volle prijzenkast. Het is de meest succesvolle en bekendste club van Duitsland en behoort tevens tot de Europese top én wereldtop.
Vanaf de oprichting van de Bundesliga – het hoogste niveau van Duitsland – in 1963, is Bayern München maar liefst 28 keer landskampioen geworden. Zij wonnen tevens 19 keer de DFB-Pokal.
Op Internationaal niveau won Bayern 2 keer de Wereldbeker voor clubteams, 1 keer het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs en 5 keer wonnen zij de UEFA Champions League. Zij wonnen het miljoenenbal voor het laatst in 2013. Vanaf 2013 is Der Rekordmeister onafgebroken kampioen geworden van Duitsland.
voetbalreis ad 1

Seizoen 2018/19; Einde van de onaantastbaarheid van Bayern München?

Afgelopen seizoen was het voor de eerste keer sinds 2013 dat Bayern het moeilijk had in de eindstrijd om de titel: pas in de allerlaatste wedstrijd gingen zij nét aan met twee punten aan Borussia Dortmund voorbij. De club nam in de laatste wedstrijd van het seizoen tevens afscheid van twee clubiconen: landgenoot Arjen Robben en Franck Ribéry namen na vele jaren in dienst voor de club emotioneel afscheid.

Voetbalreizen naar Bayern München

Een voetbalreis naar Bayern München: een ervaring om nooit te vergeten. Ondanks het vertrek van Robben en Ribéry bezit de club nog steeds een aantal clubiconen, zoals Thomas Müller, Manuel Neuer en Robert Lewandowski: zeker de moeite waard om voor af te reizen naar de prachtige Allianz Arena.
Ook een stadiontour in de Allianz Arena is een must wanneer je in München bent. Dit prachtige stadion is zowel overdag als bij nacht heel indrukwekkend: het bootvormige stadion – ook wel Schlauchboot (opblaasbare boot) genoemd – verandert van kleur wanneer Bayern München thuis speelt. Voorheen was het stadion blauw verlicht wanneer TSV 1860 München thuis speelde, maar dit is vanaf juni 2017 niet meer het geval. Bayern München is hedendaags de enige gebruiker van het stadion.
Een tour in de voetbaltempel van Bayern München is zeer populair. Je komt niet alleen op de eerste ring van het stadion maar mag ook een kijkje nemen in de persruimte, de spelerstunnel en de kleedkamer van de spelers. De tour is vooraf online te boeken: https://allianz-arena.com/en
voetbalreis ad 2

München

En naast alleen een voetbalwedstrijd bezoeken zijn er in München nog oneindig veel dingen te beleven. Deze bruisende metropool van Duitsland telt maar liefst 180 biertuinen: geweldig om hier in Duitse sferen voor of na de wedstrijd een biertje te drinken. Maar ook voor uitgaan, rust en cultuur ben je in München aan het juiste adres.
voetbalreis ad 3

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Jouw volgende voetbalreis naar Bayern München; een ervaring om nooit te vergeten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *