De Eredivisie staat weer op het punt van beginnen en veel clubs zitten nog volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij PSV, Feyenoord en AZ begint de selectie aardig vorm te krijgen, terwijl er bij Ajax nog veel moet gebeuren op het gebied van transfers. Hoe gaan de topclubs van start en hoe zien de selecties eruit op 1 september, als de transferwindow sluit?

In dit bericht bekijken we de staat van de selectie van de vier topclubs die de grootste kans lijken te maken op de titel. Wie heeft het op dit moment het beste voor elkaar en welke club is ernstig verzwakt deze zomer?

Het belooft in elk geval weer een spannende strijd te worden. Net als de spanning in online casino’s, waar je gratis spins zonder storting kunt doen, is de uitkomst moeilijk te voorspellen. Feyenoord kende een goed afgelopen seizoen, maar kan de club dat nogmaals opbrengen? De laatste keer dat de Rotterdammers twee keer achter elkaar kampioen werden is namelijk al vijftig jaar geleden.

Feyenoord raakte al vroeg in de transferperiode aanvoerder Kökcü kwijt en ook huurling Sebastian Szymański keert niet terug in de Kuip. Verder ging spits Danilo nog weg. De club investeerde echter ook snel in nieuwe spelers. Zo kwam Calvin Stengs de aanval versterken en Ramiz Zerrouki moet het gat opvullen dan Kökcü achterliet. Vorige week werd ook nog spits Ayase Ueda binnengehengeld om Danilo op te volgen.

Bij PSV was het vertrek van Xavi Simons de grote teleurstelling deze zomer. Ook Erick Guitierrez vertrok uit Eindhoven, evenals Max en Baumgartl. Nieuwe trainer Peter Bosz mocht echter ook de nodige spelers binnenhalen. Zo tekenden Noa Lang en Ricardo Pepi in Eindhoven. PSV is daarnaast nog naarstig op zoek naar versterkingen voor de verdediging. Hoe die eruit ziet op 1 september is nog zeer de vraag.

Ook bij AZ was het weer druk deze transferzomer. De club haalde tientallen miljoenen euro’s binnen met de verkoop van Reijnders, Kerkez en Beukema aan buitenlandse clubs. Het geld werd deels geherinvesteerd in Penetra, Kasius en Möller. Het is weer afwachten of trainer Pascal Jansen opnieuw een kampioenskandidaat kan creëren van AZ.

Tenslotte Ajax, waar deze zomer veruit het meeste gebeurt op de transfermarkt. Aanvoerder Tadic verliet de club transfervrij en Ajax verkocht Jurriën Timber en Calvin Bassey voor miljoenen euro’s aan Engelse clubs. Naast bovengenoemde spelers staan ook Daramy, Kudus en Alvarez op het punt te vertrekken uit Amsterdam. Met het geld dat binnenkomt kan TD Mislintat meerdere spelers aankopen. Forbs, Ramaj, Tahirovic, Vd Boomen en Medic tekenden al in Amsterdam en er zullen zeker nog meer spelers volgen.

Het is dus nog lastig te zeggen wie er het beste voor staat. Na de Johan Cruijff Schaal lijkt PSV een streepje voor te hebben op Feyenoord en Ajax moet de boel sowieso nog op de rit krijgen. Het zal de komende maanden moeten blijken wie de boel het beste voor elkaar heeft.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wordt de strijd in de Eredivisie weer spannend komend jaar?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *