Hoeveel gele kaarten is Davy Klaassen ook alweer verwijderd van een schorsing? Hoeveel assists heeft Cody Gakpo eigenlijk al geleverd? Het zijn allebei voorbeelden van interessante statistieken van de Eredivisie. Maar hoe check je dit soort statistieken? Het is een beetje omslachtig om alle wedstrijden terug te gaan kijken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig speciale websites die dit allemaal keurig bijhouden. Dit soort websites geven niet alleen de wedstrijduitslagen en de ranglijst weer, maar ook meer gedetailleerde statistieken zoals gele kaarten, assists, balbezit en aantal corners. Waar vind je deze websites? In dit artikel geven we je 5 websites om eredivisie stats mee te checken.

Tussendelinies.nl

Een website die in deze rij zéker niet mag ontbreken, is tussendelinies.nl. Zij geven niet alleen zeer uitgebreide statistieken weer, maar ze doen ook onderzoek ernaar. Dit leidt vaak tot zeer interessante inzichten in spelers en clubs. Zo hebben ze zelfs een expected points ranglijst weten samen te stellen. Dit is een Eredivisie ranglijst op basis van het aantal verwachte punten die ploegen op basis van het spel in wedstrijden hadden kunnen halen. Dit levert vaak een behoorlijk andere stand op dan de werkelijke ranglijst.

Flashscore

Naast tussendelinies.nl mag ook Flashscore zeker niet in deze rij ontbreken. Deze website is al jaren toonaangevend op het gebied van sportstatistieken. Dit is een geweldige website voor de sportliefhebber. Zo vind je hier Eredivisie voetbaluitslagen maar ook een hoop uitslagen van andere sporten.

Transfermarkt.nl

Nog een interessant website voor Eredivisie statistieken is transfermarkt.nl. Zij hebben vrij uitgebreide spelersstatistieken. De grootste kracht van transfermarkt.nl ligt echter in het weergeven van de marktwaarde en transfergeschiedenis van spelers. Waar de meeste websites vooral gericht zijn op wedstrijdstatistieken, heeft transfermarkt.nl zich ook gespecialiseerd in het financiële gedeelte van de voetbalwereld. Dit is voor veel mensen zeer interessante data, vooral gedurende de transferperiodes.

ESPN

Verder kun je ook bij espn.nl terecht voor Eredivisie statistieken. Ook zij gaan verder dan alleen het weergeven van de Eredivisie voetbaluitslagen. Zo zijn statistieken als aantal schoten, overtredingen en buitenspel ook te vinden op ESPN. Dit blijft echter wel beperkt tot de basis. Voor de meer gedetailleerde statistieken kun je bij andere partijen waarschijnlijk beter terecht. Ben je opzoek naar beelden van wedstrijden of wil je ze live volgen? Dan is ESPN de ideale plek. Zij zenden namelijk alle wedstrijden uit de Eredivisie live uit en zorgen bovendien voor interviews en samenvattingen.

Eredivisie.nl

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon op Eredivisie.nl terecht voor Eredivisie statistieken. Zij tonen natuurlijk de uitslagen, maar ook interessante spelersstatistieken die de meeste andere websites niet hebben. Zo kun je op eredivisie.nl bijvoorbeeld terecht voor statistieken als gecreëerde kansen, succesvolle dribbels en passnauwkeurigheid. Dit soort statistieken kunnen de kracht van onopvallende spelers naar boven laten komen. Sommige spelers vallen op het veld namelijk niet heel erg op, maar doen vaak wel uiterst belangrijk werk op het veld. Met de statistieken van eredivisie.nl kun je dit soort onzichtbare krachten vaak ontdekken.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 5 websites om stats van de eredivisie te checken

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *