1. Overige

Top 3 opvallende voetbalwedstrijden

We weten natuurlijk dat in het Amateurvoetbal regelmatig de meest bizarre uitslagen voorbij komen. Het begrip ‘matchfixing’ zal in de strijd om kampioenschappen ook met regelmaat voorbij komen. Beloof een vaatje bier na de wedstrijd en veel tegenstanders zijn prima bereid om ‘per ongeluk’ een keer een mannetje te laten lopen. Niet alleen in het amateurvoetbal komen bizarre uitslagen met regelmaat voor. Ook bij de profs zien we soms wel heel opmerkelijke uitslagen, die je van tevoren niet verwacht had.

1. Spanje – Malta 12-1

Een zeer vervelende herinnering voor Nederlandse voetballiefhebbers. We gaan terug naar de kwalificatiereeks voor het EK van 1984 in Frankrijk. Het Nederlands elftal staat er prima voor, Spanje zou Nederland alleen nog voorbij kunnen door in de allerlaatste groepswedstrijd met maar liefst elf doelpunten verschil zou winnen van Malta. Het werd 12-1 voor Spanje en de verdediging van Malta zag er op z’n zachtst gezegd erg ongelukkig uit die avond.

2. Amateurvoetbal live op TV

Wie had ooit gedacht dat de wedstrijd van een tweede elftal van een amateurclub live uitgezonden zou worden op televisie? Het gebeurde tijdens het kampioensduel van Be Quick Z. zaterdag 2 uit Zutphen enkele weken terug. Het duel tussen de amateurs werd live op TV uitgezonden. Be Quick wist het kampioenschap live op TV binnen te halen. Zo zien we maar weer dat je ook in het amateurvoetbal de spotlights kunt behalen!
frameborder=”0″ allowfullscreen>

3. Meeste (eigen) doelpunten ooit in één wedstrijd

Het meest bizarre duel ooit is een duel uit de competitie in Madagaskar. Het gaat om de wedstrijd tussen AS Adema en Stade Olympique l’Emyrne (SOE) gespeeld in de voetbalcompetitie van Madagaskar in 2002.
De spelers van club Stade Olympique l’Emyrne schoten dat duel namelijk 149 maal in eigen doel omdat ze boos waren op een beslissing van de scheidsrechters aan het begin van de wedstrijd. Hun trainer, Ratsimandresy Ratsarazaka, gaf na die beslissing zijn ploeg de opdracht om zoveel mogelijk eigen doelpunten te maken dat duel. Na iedere aftrap scoorden de spelers zo snel mogelijk weer een eigen goal. De 150 werd net niet gehaald toen de scheidsrechter affloot. De spelers van AS Adema zagen het tafereel lachend aan. Ze behaalden wel twee dikke records, het meeste doelpunten, en het meest eigen doelpunten ooit in één wedstrijd.

5/5 - (2 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Top 3 opvallende voetbalwedstrijden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *