1. Overige

Welke voetbalschoenen zijn er op de markt?

Nieuw seizoen, nieuwe schoenen, veel amateurvoetballers houden jaar in jaar uit vast aan deze gouden regel. De vraag is echter ieder jaar weer welke schoenen je moet kopen. Pak je de ouderwetse zwarte voetbalschoen of ga je dit jaar toch een keer voor een fel kleurtje? En moet je schoenen hebben met een hogere enkel?
Zoals altijd is de keuze ook dit jaar weer reuze, zoals blijkt uit de mogelijkheden op de website van Intersport. Wij hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Adidas schoenen

Het Duitse merk adidas komt dit jaar weer met enkele nieuwe lijnen speciaal gemaakt voor dit seizoen. Natuurlijk mogen de Messi-schoenen hierin niet ontbreken. Zoals elk jaar heeft iedere lijn drie ‘klasses’, oplopend van 80 euro tot bijna 250 euro. Het model voor de kinderen is nog wat goedkoper.
De meeste modellen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De Ace, Nemiziz, Messi en de X-serie moeten voor de Duitse fabrikant dit jaar weer voor de omzet zorgen. De hoge enkelbandjes zien we in enkele modellen terug.
Uiteraard heeft adidas geen afscheid genomen van de eeuwige toppers Copa Mundial en de Kaiser.

Nike schoenen

Bij Nike zien we net als bij de Duitse concurrent nieuwe modellen, maar ook enkele klassiekers tussen de voetbalschoenen. Zo zit de Tiempo nog altijd in de collectie.
Meer dan bij adidas zien we het enkelsokje terugkomen bij Nike. Met Cristiano Ronaldo als levende paspop hoopt het Amerikaanse merk de markt te veroveren met deze revolutionaire schoenen. Met lijnen als de Mercurial, Magista, Hypervenom en Tiempo in meerdere kleuren is bij Nike de keuze gigantisch. De prijzen variëren van 80 tot zelfs 320 euro en de kleuren gaan van roze tot felgroen.

De overige merken

Zoals altijd zullen adidas en Nike de markt volledig overheersen. Merken als Umbro, Puma of eigen merken doen hun best om te concurreren met de grote merken, maar zonder sterspelers als Messi en Ronaldo is het moeilijk in het hedendaagse voetbal. Met Arsenal, Borussia Dortmund en het Italiaanse elftal in shirt van Puma en een contract met Aguëro doen ze hun best, maar echt wedijveren met adidas en Nike lukt niet.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Welke voetbalschoenen zijn er op de markt?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *