De Eredivisie ligt tot januari stil en het WK is in volle gang. De trainers van de Nederlandse clubs bereiden zich rustig voor op het tweede deel van de competitie. Enkele trainers moeten echter de nodige spelers missen omdat zij actief zijn op het WK.

In dit artikel zetten we de Eredivisie-spelers die op het WK deelnemen per club op een rijtje. Het gaat om vier clubs, waarvan Heerenveen de meest verrassende is.

In totaal zijn er 19 spelers uit de Eredivisie actief op dit WK. Twaalf daarvan bij Oranje, drie bij Mexico en één speler per selectie bij Ghana, Iran, Polen en Servië.

Wil je de duels van alle spelers van de Eredivisie volgen terwijl je in het buitenland zit? Met een goede VPN voor het WK 2022 kan je alle duels van het WK volgen, gewoon met Nederlands commentaar.

Ajax

Trainer Alfred Schreuder van Ajax moet de meeste spelers missen door het WK. In totaal zijn elf spelers uit de selectie van Ajax actief in Qatar.

Bij Oranje zitten zeven Ajacieden, namelijk Steven Bergwijn, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Daley Blind, Jurriën Timber en Remko Pasveer. Van hen zijn Berghuis, Bergwijn en Blind basisspelers, voor de rest is het afwachten hoeveel minuten ze mogen maken.

Bij Mexico spelen Edson Álvarez en Jorge Sánchez beide in de basis. Aanvoerder Dusan Tadic speelt bij Servië en bij Ghana speelt Mohamed Kudus.

PSV

Ruud van Nistelrooij heeft het wat dat betreft al een stuk makkelijker. De PSV-trainer mist slechts vier spelers door het WK. Bij Oranje zitten Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons bij de selectie.

Gakpo liet in het eerste duel een uitstekende indruk achter en zal basisspeler blijven. De Jong is pinchhitter en Simons moet vooral ervaring opdoen in Qatar.

Bij Mexico speelt ook nog een PSV’er. Erick Gutiérrez zit net als bovengenoemde Ajacieden in de selectie van de Mexicanen.

Feyenoord

Arne Slot mist één speler minder dan zijn collega van PSV. Bij Oranje zit Justin Bijlow, die moest toezien hoe bondscoach Louis van Gaal voor Andries Noppert koos als eerste doelman.

Sebastian Szymanski zit daarnaast in de selectie van Polen en Alireza Jahanbakhsh in de selectie van Iran. Beide spelers zullen met een bak aan ervaring terugkomen, want beiden zijn ze basisspeler bij hun land.

Heerenveen

En dan de grote surprise, Andries Noppert van SC Heerenveen. Kees van Wonderen, trainer van de Friese club, zal vooral heel erg trots zijn en blij zijn met alle ervaringen die zijn doelman in Qatar opdoet.

Dat Noppert zich ook nog eens zou ontwikkelen tot eerste doelman van Oranje had niemand verwacht. Voorlopig is het WK in Qatar echter één groot sprookje voor Noppert. We zijn benieuwd waar het eindigt.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Alle Eredivisie-spelers die dit WK actief zijn

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *