Rits open en dan ruik je het al, die smerige gras-zweet-voetbalgeur (je weet wel). Die lucht komt uit de voetbaltas. Kan dat nou niet anders?
Daar is wel wat over te vertellen. Huh? Over een voetbaltas? Zeker. Want er is één groot probleem bij voetballers én vooral bij de moeders daarvan: hoe krijg je die geur eruit?
Ofwel, hoe houd je die tas schoon. Allereerst natuurlijk zaak deze schoon te wíllen maken. Dus de tas niet dagenlang in de hal of garage te laten staan. Dat gebeurt overigens nog regelmatig. Zo niet vaak.
Wie voetballende kinderen heeft, weet dat als geen ander. Je moet iedere week weer vragen: ‘voetbaltas al leeggehaald? Ligt het bij de was? Zijn je schoenen uit de tas?’
En iedereen kent de antwoorden: ‘jawh’ of een diepe zucht. Waarmee niet gezegd is dat de tas dan leeggehaald is, laat staan gelucht wordt. Dilemma. 

Het neigt naar een geur van kattenpies

Sommige gezinnen houden er heuse regels op na. Zoals: binnen een half uur na thuiskomst sporttas legen, was in de mand, schoenen in de garage en als ze nat zijn, kranten erin’. Lukt maar zelden.
Dus blijft de boel regelmatig staan, dampend en walmend. De lucht neigt soms naar een geur van kattenpies. We kunnen het niet mooier maken.
Als je dat niet wilt, dan hier een aantal tips. Uitgeprobeerd hebben we het nog niet, het zijn tips van willekeurige sites. Het is inderdaad… een wereldwijd probleem, zo blijkt. Iedereen waagt een poging en probeert… 

Hoe krijg je die smerige geur uit de tas?

Luchten
Ligt voor de hand, maar wordt zo vaak vergeten: laat die tas een tijdje buiten luchten. Haal ‘m leeg (!) en doe het.
Desinfecterende doekjes
Tussen de wasbeurten door desinfecterende doekjes over de bodem van de tas halen. Ook de buitenkant meenemen. Daarmee zouden bacteriën verdwijnen. En dat zijn de veroorzakers van die vieze luchtjes.
Spray
De sporttas sprayen (ook de binnenkant dus) met een spuitbus met daarin een lekker luchtje. Geen wc-fris, maar een spuitbus gevuld met water met wat lavendel of een geurende olie. Neem daar even de tijd voor. De tas is groter dan een heuptasje, dus goed overal sprayen.
Thee
Wat een sporttas met thee te maken heeft? Het volgende: knoop een theezakje aan de rits en laat deze een nachtje bungelen in de tas. Dat zakje neemt geurtjes op.
Er zijn ook mensen die een zakje waspoeder erin leggen. Ruikt het in ieder geval beter.
Binnenstebuiten
De tas binnenstebuiten keren en luchten. Met sporttassen is dat zo gepiept.
Haal ‘m leeg
We herhalen het nog maar eens: haal de tas leeg. Scheenbeschermers kun je wassen in de machine (in een sloop), schoenen schoonmaken en buiten zetten, kleding in de wasmachine. Probleem opgelost. Mits je het direct doet als je thuiskomt.
Koop een nieuwe
En als het echt niet meer te harden is, koop je ene nieuwe sportas van bijvoorbeeld Eastpak of Micmacbags. Die hebben kwalitatief goede tassen die je goed kunt gebruiken voor al je sportspullen. En guess what: ze zijn schoon en fris. Houden zo!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Gore geur uit de voetbaltas

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *