1. Overige

Zo bereid je je als voetballer ideaal voor op het nieuwe seizoen

In steeds meer landen rolt de bal inmiddels weer! Ook Nederlandse voetbalclubs maken zich op voor de start van een nieuw seizoen. Waar de profclubs half augustus van start zullen gaan, zijn amateurclubs al begonnen met de eerste oefenpotjes. Zo is er nog enige tijd om ritme op te doen, voordat de competitie start en er weer gestreden moet worden om de prijzen of voor lijfsbehoud. Hoe bereid je jezelf voor op het nieuwe seizoen? Heb je de afgelopen maanden nog aan je conditie kunnen werken? In dit artikel vind je een aantal tips die je op weg kunnen helpen in deze voorbereiding.

Werk aan je conditie en bouw spiermassa op

De basis van een blessurevrij en succesvol seizoen is een goede conditie en krachtige spieren. Nu alle Basic-Fit sportscholen weer geopend zijn, heb je hier de mogelijkheid om je spiermassa verder op te bouwen of te herstellen na de corona crisis. Daarbij biedt de sportschool je de ruimte voor cardiotrainingen om je conditie bij te schaven. Combineer het lopen op de loopband met het fietsen op een hometrainer en het roeien op het roeiapparaat. De combinatie van deze trainingen maakt dat je zoveel mogelijk spieren traint.

Zorg dat je aan je techniek blijft werken

Niet alleen een goede conditie en voldoende kracht zijn belangrijk om voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Denk ook aan je techniek! Wanneer de bal sinds half maart stil heeft gelegen, is het slim om alvast een aantal keer te gaan trainen met vrienden. Speel de bal tien minuten over, kop de bal vervolgens tien minuten na elkaar en probeer passeeracties te maken. Sluit de training af met een groot aantal schoten op het doel, zodat je het gevoel voor de bal terugkrijgt.

Schakel een personal trainer in voor hulp

Wil je het nog professioneler aanpakken? Kies in dat geval voor de hulp van een personal trainer. Een personal trainer kan je meer vertellen over de verschillende spiergroepen die belangrijk zijn op jouw positie op het veld. Deze spiergroepen train je vaak het makkelijkst in de sportschool. Er zijn echter ook verschillende oefeningen die je vanuit huis uit kunt voeren. Zeker wanneer je de beschikking hebt over kleine gewichtjes. Samen stel je een trainingsschema op om je klaar te stomen voor het nieuwe voetbaljaar. Lukt het jou om al direct vanaf de start van het seizoen een basisplaats te veroveren in jullie team?

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Zo bereid je je als voetballer ideaal voor op het nieuwe seizoen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *