Kasper Dolberg werd dit seizoen gekozen tot speler van het jaar bij het Franse OGC Nice door de supporters. De Deense aanvaller maakte dit seizoen 11 doelpunten in 23 wedstrijden in de Ligue 1.
Maar hoe zijn de verdere statistieken van Dolberg?

Cijfers van Dolberg dit seizoen?

De aanvaller speelde inmiddels 23 competitiewedstrijden in de Franse competitie en drie wedstrijden in de Coupe de France, maar was dit seizoen ook nog actief voor Ajax. Voor de Amsterdammers kwam hij tot drie wedstrijden, voordat hij vertrok naar OGC Nice.
Dolberg Nice 1

Aanvallende statistieken

Als we iets dieper in de aanvallende statistieken van Dolberg duiken, zien we dat Dolberg vaker scoorde dan je op basis van zijn Expected Goals zou verwachten. Dit seizoen was de Deen al elf keer trefzeker, terwijl 8,63 de verwachting was. Bij 1,24% van zijn acties kwam er uiteindelijk een schot richting het doel van de tegenstander.
Dolberg Nice 2
Dolberg had dit seizoen ‘slechts’ drie assists, dit is zelfs nog iets meer dan je op basis van zijn Expected Assists mag verwachten. Dolberg gaf daarnaast zeven keypasses: een pass naar een teamgenoot die vervolgens een doelpoging onderneemt.

Statistieken van zijn concurrenten

Dolberg Nice 3
Als gekeken wordt naar de dribbels van Dolberg ten opzichte van zijn concurrenten zien we dat hij qua dribbels het minste presteert van de aanvallend ingestelde spelers. De aanvaller dribbelt het vaakst van alle spelers van OGC Nice, maar minder dan de helft van zijn dribbels zijn succesvol.
Dit hoeft niet direct een slecht teken te zijn. Als spits heb je minder ruimte voor een succesvolle dribbel dan bijvoorbeeld een middenvelder.
Dolberg Nice 4
Dolberg presteert qua statistieken het beste van alle spelers van OGC Nice. Hij scoorde elf keer en was drie keer de aangever bij een doelpunt. Gemiddeld was de Deen één keer in de 154 minuten betrokken bij een doelpunt van de Franse subtopper.

Hoe kwamen de goals van Dolberg tot stand?

Als we kijken naar de eerste goal van Dolberg in het shirt van Nice, zien we een mooie aanval via links met een pass op nummer tien Ounas.
Hij zet Dolberg alleen voor de doelman, die de bal met links over de doelman chipt, zoals in de onderstaande video te zien.


Ook bij de tweede goal blijkt hij scherp voor de goal te zijn. Bij zijn tweede doelpunt voor Nice krijgt hij een steekpass, komt het zestienmetergebied in en schuift de bal door de benen van de verdediger en langs de keeper in de lange hoek.
Toen Dolberg geruime tijd niet meer gescoord had, wist hij als een echte spits zijn derde doelpunt te maken. De Deen komt knap voor zijn man, tikt de bal met zijn punt langs de doelman en ziet de bal via de paal in het doel gaan.
Voor de winterstop maakte hij misschien wel zijn mooiste doelpunt van het seizoen. Hij kreeg opnieuw een mooie steekpass in de zestienmeter, twijfelde niet en schoot onberispelijk raak in de linkerbovenhoek.
Na de treffer tegen SCO Angers, maakte hij in de wedstrijd daarna zijn vijfde van het seizoen. Een vrije trap werd slecht weggewerkt door Ruffier van Saint-Étienne, waar Dolberg gemakkelijk kon binnentikken.

Excelleren na de winterstop

In de winterbreak heeft Dolberg zich goed voorbereid op de tweede seizoenshelft. In de eerste drie wedstrijden na de winterstop scoorde hij driemaal. De eerste treffer was een gemakkelijke intikker voor de voormalig speler van Ajax. Net zoals voor de winterstop maakte hij zijn zesde doelpunt ook in het zestienmetergebied.
Ook zijn zevende treffer was een echte spitsengoal. Een schot van buiten de zestien werd slecht verwerkt door de doelman, waardoor Dolberg kon profiteren. In diezelfde wedstrijd maakte hij ook zijn achtste doelpunt van dit seizoen. Dolberg kroop knap voor zijn man en kon binnentikken met zijn punt.
De negende treffer van Dolberg was een bijzondere treffer. Dit was namelijk zijn eerste treffer voor OGC Nice van buiten het zestienmetergebied. Dolberg kreeg de bal in de kluts en schoot uit de draai raak in de korte hoek.
Dolberg bleef maar scoren en maakte ook al snel zijn tiende en elfde doelpunt. In zijn laatste wedstrijd voor de coronabreak maakte hij een knap kopdoelpunt.

Schoten van Dolberg

shotmap kasper dolberg

Conclusie

Dolberg presteerde naar mate het seizoen vorderde steeds beter. Voor hem is het jammer dat de competitie moest worden stilgelegd vanwege het Corona virus. Het is interessant om te zien of Dolberg zijn stijgende vorm na de break kan doortrekken.
Mocht hem dit lukken dan is hij misschien al heel snel klaar voor een stap hogerop.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Dolberg maakt indruk bij Nice en wordt verkozen tot Speler van het Jaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *