1. Overige

Feyenoord heeft doelpunten nodig: ze zijn er genoeg

Feyenoord maakt een dramatisch seizoen door en er wordt geleden zoals dat alleen in Rotterdam kan. Met Dick Advocaat aan het roer krabbelt de ploeg langzaam weer omhoog, maar als er een ding duidelijk is, is dat de ploeg doelpunten nodig heeft als het daadwerkelijk nog in de top drie wil kunnen eindigen. Wat zijn de opties op de transfermarkt?
Aankopen die niet rendeerden, een trainer die het niet meer wist, onrust bij het bestuur, een voortdurend dossier over die nieuwe Kuip, onthutsende nederlagen en een vroege uitschakeling in Europa: halverwege het seizoen mag er al een stempel met “mislukt” op voor Feyenoord. Na de titel voor Feyenoord in 2017 is de ploeg als een kaartenhuis in elkaar gestort en is er weinig over van de aspiraties die een kampioensploeg zou moeten hebben. Feyenoord staat momenteel vijfde en moet in de winterstop hard op zoek naar versterkingen die de ploeg kunnen helpen.
Een versterking die de zon weer kan laten schijnen in Rotterdam, die Feyenoord weer omhoog laat kijken en de ploeg weer het allure geeft van een kampioen. Want hoewel Feyenoord door de experts bij Betway sportweddenschappen odds van 1.53 krijgt voor de volgende pot tegen Heerenveen, valt er nog veel te winnen.
Hoewel er in de verdediging en op het middenveld een aantal gerichte aankopen meer dan welkom zouden zijn, is het vooral het gebrek aan doelpunten dat Feyenoord opbreekt. Sam Larsson speelt vaker slecht dan goed, spits Nicolai Jörgensen is meer geblesseerd dan hij fit is en Steven Berghuis kan het niet allemaal in zijn eentje.
Aan de andere kant heeft het verleden uitgewezen dat een goede spits die ze er wel in schiet al een wereld van verschil kan maken: spelers als Graziano Pelle en John Guidetti groeiden uit tot culthelden dankzij hun prestaties in de Kuip.
Maar goed, ervan uitgaand dat het budget in Rotterdam beperkt is: wat zijn de opties?

De opties in de Eredivisie

Allereerst de Eredivisie zelf: daar lopen af en toe echte kanonnen rond die zeker een meerwaarde kunnen zijn voor Feyenoord. Een speler als Myron Boadu is onbetaalbaar, maar een spits als Cyriel Dessers, die al 12 doelpunten en 5 assists achter zijn naam heeft staan halverwege de competitie, uitkomend voor Heracles Almelo, is dat niet iemand die Feyenoord verder kan helpen?
Dan is er nog het spitsenkoppel van Vitesse, Bryan Linssen en Tim Matavz, waarvan met name eerstgenoemde uitdrukkelijk flirtte met Feyenoord en met zijn harde werklust ook het type speler is dat ze graag zien in Rotterdam. En die Griek bij Willem II, Vangelis Pavlidis, dat zou ook een hele betaalbare optie kunnen zijn voor het team van Advocaat.

De opties in het buitenland

In de buitenlandse competities lopen er ook een hoop spelers rond die van waarde kunnen zijn voor Feyenoord. Volgens de Gelderlander moeten we denken van de jonge spits Joshua Zirkzee, die af en toe zijn minuutjes maakt bij Bayern München? Voor de Duitse topclub is het alleen maar goed als de speler rijpt en minuten maakt en waar kan dat beter dan in Rotterdam, waar de speler vandaan komt?
En wat te denken van oud-Feyenoordspeler Eljero Elia, die onderdeel uitmaakte van de kampioensploeg van 2017? Hij is misschien geen echte spits, maar misschien is een creatieve aanvaller wel datgene dat ze in Rotterdam nodig hebben.
Uiteraard zijn er nog andere opties met een Eredivisieverleden, zoals Wout Weghorst, Vincent Janssen, Bas Dost, Jeremain Lens en de eerdergenoemde volksheld John Guidetti, die wanneer hij maar kan zijn liefde voor Feyenoord verklaart.
Opties zijn er zeker, in binnen- en buitenland. Het is aan de directie van Feyenoord om toe te slaan en het team het elan terug te geven waar ze in de afgelopen paar maanden zo hard naar op zoek zijn geweest. Met Dick Advocaat staat er weer een trainer die rust brengt, die niet in paniek raakt in tijden van crisis en waar spelers zich aan kunnen optrekken.
Overigens is het ook een trainer met een goedgevulde bankrekening, dus mocht er een buitenkansje voorbijkomen die het budget van Feyenoord net overschrijdt, dan kan de directie Dick Advocaat altijd nog lief aankijken in de hoop dat hij zijn credit card trekt!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Feyenoord heeft doelpunten nodig: ze zijn er genoeg

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *