1. Overige

Wat doen profvoetballers nou precies in de sportschool?

Als je als profvoetballer naar de sportschool gaat, zul je anders moeten trainen dan iemand die puur traint om spieren op te bouwen. Als voetballer moet je namelijk ook snel en behendig zijn tijdens een wedstrijd en geen langzame grote spierbundel zijn. Wanneer je op de juiste manier traint in de sportschool, kan dit zelfs positieve effecten hebben op je prestaties op het veld. Wil je ook graag de sportschool in? Wij vertellen je hoe je het beste kunt trainen als voetballer en waar je op moet letten.

Train voor explosieve kracht tijdens de wedstrijd

Als voetballer is het niet nodig om zoveel mogelijk gewicht te tillen, maar gaat het vooral om de snelheid waarmee je dit doet. Een voetballer kan een bal vaak veel harder wegschieten dan een bodybuilder, terwijl een bodybuilder veel sterker is. Het verschil zit hem erin dat een voetballer traint op explosieve kracht, net zoals basketballers. In de sportschool zul je dus ook zo snel mogelijk het gewicht moeten wegduwen en langzaam laten zakken. Zorg er wel voor dat je dit gecontroleerd doet. Trainen op explosieve kracht heeft een hoop voordelen, namelijk:

  • Je hebt minder snel last van blessures.
  • Je kunt harder schieten
  • Je herstelt sneller
  • Je kunt sneller sprinten

Voeding als voetballer

Ook in de voeding zit een behoorlijk verschil. Als je traint om zoveel mogelijk spieren op te bouwen, zul je veel moeten eten. Daarentegen moeten voetballers juist op een normaal gewicht blijven en niet teveel aankomen. Als voetballer is het belangrijk om ongeveer net zoveel calorieën te eten als je verbruikt. Je wilt namelijk genoeg eten om te kunnen herstellen en om energie te hebben, maar je wilt niet aankomen.

Conditie opbouwen in de sportschool

Een ander belangrijk onderdeel voor voetballers is natuurlijk de conditie. 90 minuten voetballen kan behoorlijk zwaar zijn, dus daar zul je op moeten trainen. Tijdens een normale voetbal training wordt hier ook op gefocust en daarnaast krijgen zij vaak ook nog extra conditie training. Toch zijn er veel voetballers die ook nog in de sportschool aan hun conditie werken. Dit kun je het beste doen aan het eind van een training. Soms lijkt dit misschien overbodig, maar toch is het aan te raden, vooral als je op topniveau speelt. Alle kleine beetjes helpen en zijn nodig om het hoogste niveau te behalen.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wat doen profvoetballers nou precies in de sportschool?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *