1. Overige

Eigen voetbaltoernooi organiseren: zo doe je dat!

Als de competitie afgelopen is wil je als club graag nog iets leuks voor je jeugdleden organiseren. Wat is er dan leuker om op eigen terrein jeugdtoernooien te organiseren op de vaak prachtige zaterdagen.

Speel kruisfinales

Wil je een toernooi houden? Zorg dan wel dat je op tijd met de organisatie start. De werkzaamheden zijn niet ingewikkeld. Een en ander vergt echter wel tijd. Idealiter speel je in poules van vier teams tegen elkaar. Na drie duels wordt vervolgens de stand opgemaakt en vervolg je met de kruisfinales; dan speelt de nummer 1 van de ene poule tegen de nummer 2 van de andere poule en andersom uiteraard. De winnaars spelen vervolgens de finale en de verliezers strijden om het brons. Om het toernooi extra cachet te geven laat je de finales op het hoofdveld spelen en worden de helden onder muzikale begeleiding naar de aftrap geleid.

Volop randactiviteiten

Een toernooi biedt veel. Als je verstandig bent nodig je andere clubs uit dan waar je vaak toch al tegen speelt. Omdat je zoveel mogelijk spanning wilt kijk je vooraf wel goed naar de niveaus. Behalve het toernooi zelf, kun je prima wat randactiviteiten organiseren. Een snelheidsmeter bijvoorbeeld en een springkussens voor de broertjes en zusjes die komen kijken. Voor de winnaars van het toernooi kun je een sportbeker bestellen. Om alle deelnemende teams te belonen kun je medailles kopen en deze vervolgens uitreiken. Ook van de prijsuitreiking maak je altijd iets bijzonders. De klanken van Queen en ‘We are the Champions’ doen vaak al wonderen. Uiteraard houd je de uitslagen en de tussenstanden in de poules bij op voor iedereen leesbare sheets of op papier.

Veel mensen op de been

Het organiseren van een toernooi op eigen terrein biedt je als club veel. Zeker als het weer meewerkt krijg je vaak heel veel mensen op de been en die mensen zorgen samen voor een prima omzet in de kantine. Als je ervoor zorgt dat het toernooi goed georganiseerd is, dan zet jij je als club op de kaart en zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om voldoende teams naar je toernooi te krijgen. Bovendien vinden de jonge talenten het ook altijd leuk om een toernooi op hun eigen vertrouwde veld te hebben. En vergeet niet; voor deze voetballers is het winnen van het eigen toernooi net zo belangrijk als de competitie.

4/5 - (8 stemmen)
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Eigen voetbaltoernooi organiseren: zo doe je dat!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *