Als het aan Ajax had gelegen dan had Erik ten Hag nooit de Eredivisie de rug toegekeerd om manager to worden van Manchester United. Maar toen duidelijk werd dat Ten Hag toch zou vertrekken moest er een plaatsvervanger worden gevonden. De keuze is uiteindelijk gevallen op Alfred Schreuder, de voormalig assistent van Ten Hag. De nieuwe coach komt naar Amsterdam als kampioen van België nadat hij afgelopen seizoen Club Brugge naar de derde landstitel op rij had geloodst. De fans van Ajax zullen ongetwijfeld hopen dat hun club net zo succesvol zal zijn als voorheen, maar is dat wel mogelijk ?

Er zijn zeker redenen tot hoop, maar er zijn ook redenen om lichtelijk bezorgd te zijn. Wanneer een zeer succesvolle coach kiest voor een baan met meer uitdaging, of om andere redenen weggaat, dan volgt bij zijn oude club vaak een lastige periode. Kijk maar eens naar Manchester United, een club die geen schim meer is van de club toen Alex Ferguson nog aan het roer stond. De vraag is nu: is Ajax goed genoeg om met een coach met een mindere reputatie terug te kunnen keren naar de hoogste regionen van het Europese voetbal?

Schreuder weet hoe het werkt bij Ajax

Je zou kunnen stellen dat Alfred Schreuder bekend is met de werkwijze van Ten Hag en dat hij dit in zijn voordeel zou kunnen gebruiken in de ArenA. Hij heeft per slot van rekening lange tijd naast Ten Hag op de bank gezeten. Dus in tactisch opzicht zal er niet meteen veel verandering plaatsvinden. En hoewel Schreuder niet hetzelfde elftal tot zijn beschikking heeft als zijn voorganger, heeft hij nog wel steeds een van de beste spelersgroepen van de Eredivisie. Laten we het zo stellen, de meeste Eredivisie fans met een Unibet bonus code zullen deze waarschijnlijk wel gebruiken om Schreuder dit seizoen te steunen. We hebben het per slot van rekening nog steeds over Ajax.

Hij heeft net een titel op zak

Begin dit jaar had Alfred Schreuder vast nog niet kunnen bedenken dat hij deze zomer bij Ajax op de bank zou zitten. Het was nog maar januari toen hij, na het vertrek van coach Philippe Clement naar AS Monaco, het stokje overnam bij Club Brugge. Maar hij heeft het goed gedaan in Brugge door de club naar de play-offs om de titel te leiden waarin ze uiteindelijk Union Saint-Gilloise versloegen.

Toen Schreuder in januari het stokje overnam bij de club, stond Brugge nog tweede in de competitie, maar onder zijn leiding raakte de Bruggenaren wel steeds meer in vorm.”

Zijn leidinggevende achtergrond wordt in twijfel getrokken

Laten we eerlijk zijn, Schreuder moet nog steeds veel bewijzen en hij heeft daarvoor misschien wel minder tijd dan gedacht. Hij mag dan wel een succesvol halfjaar achter de rug hebben bij Brugge, maar eerder werd hij na één seizoen al ontslagen bij Hoffenheim. Hoewel Ajax nog altijd een veel sterkere ploeg heeft dan de concurrentie, hebben ze ook belangrijke spelers als Lisandro Martinez, Sebastian Haller, Ryan Gravenberch en Andre Onana, zien vertrekken. Nieuwe aankopen als Steven Bergwijn en Calvin Bassey zullen dit verlies moeten compenseren. Hoe snel zij hoe draai vinden bij de club zal uiteindelijk bepalend zijn voor het succes van Schreuder bij Ajax.

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Wordt Schreuder net zo succesvol bij Ajax als Ten Hag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *