1. Overige

Halve finale Champions League in zicht

22 jaar geleden, zo lang geleden heeft Ajax het laatst de halve finale van de Champions League bereikt. Toevallig werd Ajax toen uitgeschakeld door Juventus, de huidige tegenstander. Na het resultaat van vorige week moet Ajax minimaal één keer scoren om door te kunnen gaan. Nu zagen we bij Real Madrid (en eerder Bayern München)al dat Ajax uit ook goed kan spelen en kan scoren.

Vol aan de bak

In Amsterdam was het een mooie wedstrijd waarin vooral Ajax de boventoon voerde. Juventus werd vanaf het begin onder druk gezet, hierdoor werd het spel grotendeels gespeeld op de helft van ‘’de Oude Dame’’. Ajax kreeg goede kansen om de voorsprong op het scorebord te zetten, maar deed zichzelf te kort.
Wat Ajax achterwege liet, deed Juventus niet. Sterspeler Cristiano Ronaldo (die eigenlijk tot dat moment onzichtbaar was) liet zijn klasse weer eens zien door een mooie kopbal te raken. Vlak voor rust is vaak een ongewenst moment, maar Ajax kwam gelijk swingend terug na de rust.
Neres zorgde na een fout van de Juventus verdediging direct voor de 1-1 na een mooie solo. Na de 1-0 achterstand is 1-1 geen verkeerd resultaat, al had er toch meer ingezeten voor Ajax als ze effectiever waren geweest.

Oorlogssterkte

In de return in Turijn kan Ajax niet met volle kracht aantreden, Nicolás Tagliafico is namelijk geschorst door een gele kaart in Amsterdam. Noussair Mazraoui mag echter weer aantreden in de return doordat zijn schorsing is verlopen in de Champions League.
Er zijn ook nog twijfels over Frenkie de Jong, die afgelopen weekend uit voorzorg gewisseld werd door Ten Hag. Hij had namelijk last van zijn hamstring. Juventus kan ook niet aantreden met het volledige (standaard) elftal. Enkele belangrijke spelers zoals Chiellini en Mandzukic.
Chiellini kampt namelijk met een blessure aan zijn kuit en mistte de wedstrijd in Amsterdam ook al. Mandzukic kampt ook met een blessure, namelijk klachten aan de knie.

Generale repetitie

Ajax speelde afgelopen weekend een prima wedstrijd en won met 6-2 van Excelsior. Dit is belangrijk om de voorsprong in doelsaldo op te bouwen in de strijd om het kampioenschap. Juventus kon dit weekend kampioen worden (voor de 8e keer op rij) tegen SPAL. Juventus verloor met 2-1, ze speelden echter wel met een B-team.
Ajax moet minimaal één keer scoren om in de halve finale te komen. Dit seizoen werd elke wedstrijd minimaal één keer gescoord, dus dit ziet TOTO ook nu weer gebeuren. Zij voorspellen namelijk een gelijkspel, waarna Ajax in de verlenging aan het langste eind zal trekken.