1. Overige

Premier League clubs in de schaduw

Met giganten als Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool is de Engelse Premier League een van de beste competities ter wereld. Wekelijks kijken miljoenen mensen over heel de wereld naar deze clubs. De Engelse Premier League staat bekend om haar sfeer, de vele stadsderby’s en de authentieke Engelse voetbalbeleving.
In de schaduw van de grote topclubs van Engeland staan altijd de wat ‘kleinere’ of minder populaire clubs. Het fanatisme onder supporters van deze clubs staat echter niet in de schaduw en is vaak juist van overtreffende trap. Om een beeld te geven staan hieronder een viertal clubs die moeite hebben uit de schaduw van hun grotere broer/broers te komen.

Everton FC

Everton is de tweede club van Liverpool. De club speelt haar thuiswedstrijden op het sfeervolle Goodison Park. Dit ligt op steenworp afstand van de grote rivaal Liverpool FC. Aangezien Liverpool FC een van de succesvolste clubs van Engeland is, kan er met recht gezegd worden dat Everton in de schaduw staat. Toch is Everton zeker geen kleine club. In de geschiedenis is het zelfs negen keer landskampioen geworden. De laatste keer dat dit gebeurde dateert uit 1987. Tegenwoordig strijden ‘The Toffees’ vooral voor Europees voetbal. Met elke thuiswedstrijd een heerlijke sfeer, staat een bezoek aan Everton ook hoog op de lijst bij elke voetbalfan.
everton

Fulham FC

In het voetbalbolwerk Londen spelen spelen topclubs als Arsenal, Tottenham en Chelsea. Toch is de sfeervolste club volgens vele Fulham FC. De club is opgericht in 1879 en speelt in een echt ouderwets Engels stadion. De club schommelt tegenwoordig tussen de Championship en de Premier League in, en ook dit seizoen moet het weer alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Ondanks de mindere prestaties zit Craven Cottage bij elke thuiswedstrijd helemaal vol. De club uit zuidwest Londen bezoeken is een echte must en tickets Fulham bestellen kan eenvoudig via VoetbalreizenXL!
fulham

West Ham United FC

Net als Fulham FC staat West Ham ook in de schaduw van clubs als Arsenal, Chelsea en Tottenham. Tot 2016 speelde de club haar thuiswedstrijden op Boleyn Ground. Inmiddels schalt het ‘Blowing Bubbles’ door Olympisch Stadion. Waar de rivaliteit met Tottenham, Arsenal en Chelsea vooral verwijst naar West-Londen tegen Oost-Londen is de grootste rivaal Championship club Millwall FC. In het huidige seizoen staat West Ham keurig op plek 10. Met de steun van 60.000 toeschouwers is het bezoeken van West Ham United met recht een happening!

Manchester City FC

Sinds een aantal jaar behoort Manchester City tot de top van de Premier League. Het voetbal onder Pep Guardiola is vaak oogstrelend en prijzen rijgen ze tegenwoordig aaneen. Toch kan de club qua statuur en populariteit nog lang niet tippen aan Manchester United.
Tot frustratie van vele ‘Citizens’ behoort United al jaren tot een van de grootste clubs ter wereld. Naar eigen zeggen is City de club van de stad en komen supporters van United vooral van buiten Manchester. Met het succes wat City tegenwoordig heeft, kruipt de club steeds meer uit de schaduw van ‘The Red Devils’ en wint de club wereldwijd aan populariteit. Met het schitterende Etihad Stadium is het zeker de moeite waard om Manchester City een keer te bezoeken…

Voetbalreis naar Engeland!

Een wedstrijd bezoeken in Engeland zorgt voor een unieke voetbalervaring. Tegenwoordig zijn deze reizen eenvoudig te boeken via www.voetbalreizenxl.nl. Op deze website vind je het grootste aanbod verzorgde voetbalreizen van België en Nederland! Laat ons weten wat je van de Engelse sfeer vond!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Premier League clubs in de schaduw

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *