Het WK is inmiddels alweer een aantal dagen bezig en de eerste verrassende uitslagen zijn al een feit. Wie gaat er met de wereldtitel naar huis? De meesten denken dat de wereldtitel zal gaan naar Frankrijk, Brazilië of wellicht het Argentinië van wereldster Messi. Gevaarlijke outsiders zijn, zoals altijd, Duitsland en wellicht Engeland, dat in de finale van het laatste EK voetbal stond (verloren tegen Italië, dat er niet bij is op het WK).

En Nederland dan? Niemand noemt Nederland als favoriet. Maar dat zeiden we ook in 2014, en toen waren we heel dicht bij de finale, met dezelfde bondscoach! Het wordt dus spannend en er is alle reden om het WK toch weer intensief te gaan kijken. Hieronder geven we je 5 tips om het WK te gaan beleven.

Bekijk het WK thuis op de TV

Waarschijnlijk de meeste voorkomende manier om het WK te beleven is thuis naar de televisie te kijken. Ga je thuis kijken, stem dan af op NPO1, waar alle wedstrijden door de NOS worden uitgezonden. Ze besteden natuurlijk extra aandacht aan de wedstrijden van Oranje met uitgebreide voor- en nabeschouwingen en gasten in de studio om de wedstrijd van commentaar te voorzien. Tip: Nodig vrienden uit en zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes. Zo wordt het voetbalplezier nog groter!

Het WK in de kroeg bekijken

Een klassieker: het WK voetbal in de kroeg bekijken, met vrienden of totaal onbekende andere voetballiefhebbers. De kroeg is natuurlijk helemaal oranje en heeft grote schermen waarop je de wedstrijd lekker met zijn allen kunt volgen, met een biertje of ander drankje in de hand. Ook voor kleine hapjes zal de kroeg gegarandeerd zorgen. Heeft je favoriete elftal gescoord? Dan juichen jullie met z’n allen en dat is natuurlijk leuker dan alleen juichen!

Het WK online bekijken

Zeker de groepswedstrijden van Oranje worden aan het einde van de middag op werkdagen gespeeld. Het kan dan zijn dat je dus nog op je werk zit, in het ov, of andere verplichtingen hebt en daardoor de wedstrijden niet live thuis op televisie of in de kroeg kunt bekijken. Gelukkig kun je dan met je smartphone of laptop online naar het WK voetbal kijken. Er zijn diverse diensten, waaronder de NOS die de wedstrijden online streamen, al dan niet voorzien van commentaar.

Het WK via de radio volgen

Erg “old school”, maar als alle bovenstaande manieren om het WK te beleven niet lukken, bijvoorbeeld omdat je met de auto in een file staat en dus te laat bent voor de tv-uitzending, dan kun je de wedstrijden van Oranje ook nog via de (auto-)radio beleven. NPO Radio1 zendt alle wedstrijden live uit, voorzien van commentaar.

Oranje kampioen?

Waar je ook bent, je hoeft als voetbalfan dus echts niets van het WK te missen! Wordt Oranje misschien toch kampioen? Via televisie, online, in de kroeg of op de radio kun je het allemaal volgen. We wensen je heel veel plezier!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: 5 manieren om naar het WK voetbal te kijken

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *