Of je nu de Eredivisie in het buitenland wilt kijken of juist buitenlandse wedstrijden wilt streamen in Nederland, een VPN geeft je op een legale manier toegang tot veel wedstrijden uit alle competities.

Een VPN is een virtueel privénetwerk waarmee je veilig en anoniem gebruik kunt maken van het internet. Een VPN verbergt alle kenmerkende gegevens zoals je IP-adres, locatie, zoekgeschiedenis en surfactiviteiten, zoals aangeklikte links, bezochte websites en ingevulde persoonlijke informatie. Zo ben je niet alleen beschermd tegen nieuwsgierige ogen en hackers, je kunt hierdoor ook restricties omzeilen, zoals geografische blokkades. “Deze stream is niet beschikbaar in uw land” wordt iets van het verleden.

Waarom streamen met een VPN?

Als je een website bezoekt zonder VPN, zal je browser (of app) je locatie delen in de vorm van een IP-adres, netwerkinformatie en soms zelfs GPS-informatie (Google Maps). Aan de hand van deze informatie kan de website je gepersonaliseerde inhoud aanbieden. Denk aan de juiste taal of munteenheid bij internationale webshops, maar ook advertenties of routebeschrijvingen. Ze kunnen ook toegang tot inhoud blokkeren als er bijvoorbeeld licentie- of distributieproblemen zijn. Je krijgt dan de foutmelding dat de video niet beschikbaar is op jouw locatie.

Door een VPN te gebruiken wordt al je internetverkeer  beveiligd met encryptie. Daarna wordt het omgeleid via een VPN server. Als het bij de website aankomt waar je het naartoe hebt gestuurd, is alle identificeerbare informatie weg. Je internetverkeer is bovendien verbonden aan het IP-adres van de VPN-server. De locatie van de server is nu je nieuwe virtuele locatie.

Goede VPN diensten hebben servers over de hele wereld, waardoor je veilig en anoniem toegang krijgt tot inhoud die beschikbaar is in alle landen. Voor betaalde streamingdiensten heb je natuurlijk wel nog steeds een abonnement nodig.

VPN diensten kiezen

Er zijn tientallen, of zelfs honderden, aanbieders van VPN’s te vinden. Om live voetbal te kunnen streamen heb je een goede betaalde VPN nodig. Dit is vanwege drie redenen:

  • Gratis VPN diensten zijn vaak een scam. Het kost namelijk geld om de servers te laten draaien waardoor de diensten niet zo veilig zijn als ze claimen.
  • VPN diensten met erg weinig beschikbare IP-adressen worden door de streamingsites of apps herkend en geblokkeerd.
  • Om te kunnen streamen heb je voldoende bandbreedte nodig. Een voetbalwedstrijd die steeds hapert of blijft bufferen is natuurlijk niet wat je wilt.

Alleen met de beste VPN diensten kun je dus comfortabel livestreams kijken van je favoriete teams. Het is daarom belangrijk om je eerst goed te verdiepen in het onderwerp of naar een onafhankelijke website te gaan die VPN diensten vergelijkt en aanbevelingen doet.

Een VPN installeren om live voetbal te kijken

Het is heel eenvoudig om een VPN te installeren. Je kunt het in 10-15 minuten doen. Je hoeft dus geen wedstrijd te missen, zelfs als deze al begonnen is. Hier zijn de simpele stappen die je moet nemen:

  1. Kies een VPN dienst en ga naar hun website.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt (per maand, jaar of 2 jaar).
  3. Geef je e-mailadres. Dat is de enige informatie waar een betrouwbare VPN om vraagt. Het kan zijn dat je een verificatielink in je e-mail moet aanklikken.
  4. Betaal. De beste VPN diensten hebben bieden veel betaalmogelijkheden, van creditkaart tot crypto.
  5. Download de app. Een goede VPN heeft apps voor alle soorten kijkapparaten en zelfs software om op een router te installeren.
  6. Open de app en login met je e-mailadres.
  7. Selecteer een server op een locatie waar je zeker je gewenste stream kunt bekijken.

Zodra er een verbinding is, wordt je internetverkeer via de geselecteerde server omgeleid en krijgt het een IP-adres van die locatie. Vergeet niet je browsergeschiedenis en cookies even te wissen voordat je de pagina met de livestream opent. Een VPN kan namelijk niet verwijderen wat er al op je computer opgeslagen is. Veel kijkplezier!

Beoordeel deze post
Nog geen reacties
Geef je mening Cancel
Comments to: Live voetbal streams kijken met een VPN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *